• No Products in the Cart

Zwevende pompom-slinger

Als je mijn vorige post hebt gezien, weet je dat ik het erg leuk vind om pompoms te maken. Het is gemakkelijk en leuk en je kunt het doen terwijl je naar je favoriete programma kijkt. Dit keer maakte ik een zwevende pompom-slinger met warme lentekleuren.


Zoals je misschien weet, heb ik een paar weken geleden plastic pompommakers gekocht. Deze maken het maken van pompons zoveel gemakkelijker en zoveel leuker omdat je niet elke keer kartonnen cirkels hoeft te knippen. Als je meer wilt weten over de pomponmakers, klik dan hier.

Ik heb een schattige pomponslinger gemaakt met VEEL pompoms in herfstkleuren om op mijn mantel te doen. Maar deze keer ging ik voor een andere aanpak, iets minder tijdrovend en nog steeds super schattig.


Een Zwevende pompom-slinger

Maak je pompoms. Ik maakte er 18, 6 verschillende kleuren en 3 van elke kleur. Lichtroze, wit, beige, mintgroen, kastanjebruin en oker. Maar je kunt natuurlijk zoveel pompoms maken in zoveel kleuren als je wilt.


My cute pompom helper

Kijk naar de geweldige toezichthouder die ik had tijdens het maken van pompoms! Hij is zo’n lieverd.


Big bowl of pompoms

Als je pompoms klaar zijn, pak je een draad en (grote) naald en rijg je de pompoms in de volgorde die je wilt. Zorg ervoor dat je de naald recht in het midden plaatst, zodat je door het midden van de knoop gaat die elke pompom bij elkaar houdt. Dat is de enige manier waarop de draad niet losraakt.

Als je wilt, kun je na elke pompom een grote knoop maken met wat garen, zodat ze niet terugschuiven. Ik deed dat echter niet en de pompoms blijven nog steeds goed op hun plek zitten.


Zwevende pompom-slinger

En dat is het! Je zwevende pompom-slinger is klaar. Super schattig toch? Mijn slinger werd uiteindelijk ongeveer 1,5 meter lang. Maar afhankelijk van hoeveel pompons je maakt, hoe groot je ze maakt en hoeveel ruimte je ertussen laat, kun je hem zo lang maken als je wilt.

7 april 2020

RELATED POSTS

11 Comments

 1. Beantwoorden

  Eefje

  26 april 2020

  Love them! I tried myself, but not really getting the nice fluffy full pompoms like yours.

 2. Beantwoorden

  Licoricesnaps

  26 april 2020

  This garland is just so beautiful!
  Would suit my kids room perfectly 😍

 3. Beantwoorden

  Melissa

  26 april 2020

  This garland looks amazing!!!! I wish I was as creative! I’d love to hang something like this on my bookshelves. Great article, thanks for sharing! Maybe someday I’ll give it a try myself.

 4. Beantwoorden

  foxonthemountain

  27 april 2020

  I definitely need those pompom makers! I’ve been planning to make a garland for my bed headboard since ages! Yours look very thick and fluffy and I love the colours you chose! My friend made me a little rug out of pompoms which was probably the best handmade gift I’ve ever received and it perfectly fits with my bedside table! 😍

 5. Beantwoorden

  Femke van der Land

  27 april 2020

  Deze pompom slinger is zo mooi. 😍 Ik ben verliefd op de kleurencombinatie. πŸ₯°

 6. Beantwoorden

  Hannah

  29 april 2020

  Deze kleuren passen zooo mooi bij elkaar 😍 Past inderdaad heel goed bij de lente maar ik vind het ook wel mooie kleuren voor de herfst! Staat denk ik heel leuk aan een (boekenkast) gehangen πŸ˜„Leuke DIY tip die niet al te moeilijk is (dat schrikt mij vaak wel af, maar dit is te doen haha) πŸ™‚

 7. Beantwoorden

  Tomas

  1 mei 2020

  Leuke blog babet! Leuke knutselwerkjes en ideetjes om zelf aan het knutselen te gaan. Ik vind je pompom’s super leuk.. Leuke kleurcombinaties! Keep up the good work girl!!

 8. Beantwoorden

  Saskia

  1 mei 2020

  Wat creatief bezig ben je. Ik ben ook altijd creatief met van alles en nog wat. Nu bezig in een “corona” dagboekje waar ik elke dag een verhaaltje en een foto in plak. Maar deze diy staat zeker op de planning. Mooie vrolijke kleuren bij elkaar die super leuk onder de overkapping zal hangen. Mocht ik niet winnen, dan ga ik hier zeker zelf mee aan de slag. Bedankt voor de tip!

 9. Beantwoorden

  Else

  1 mei 2020

  Haha i found this blog post. Got distracted a bunch of times and ended up reading a lot of other post haha. Like the garland, I would probably leave it hanging until autumn tho, those colours are great for all seasons!

 10. Beantwoorden

  Liana

  1 mei 2020

  Wat een toffe DIY!

 11. Beantwoorden

  Sylvia

  2 mei 2020

  Pompons zijn leuk! En je kunt er zo veel mee maken <3 Ik heb er ooit een pinguΓ―n mee gemaakt en ik wordt nog iedere keer blij als ik hem weer zie πŸ™‚

Geef een reactie

X
%d bloggers liken dit: