Zomer bierproeverij & snacks - IPA, blond bier & speciaalbier - Oktoberdots

Recepten zijn op dit moment nog niet (goed) zichtbaar op de nieuwe website.
Ik werk er hard aan om ze er weer op te krijgen, bedankt voor je geduld!

Zomer bierproeverij

Alhoewel ik stiekem heel erg uit kijk naar de herfst, vond ik het toch leuk om nog een bierproeverij met een thema te doen. Een zomer bierproeverij! Afgelopen weekend, toen we niet uit huis mochten door thuis-quarantaine, bestelde ik 8 super lekkere, zomerse biertjes.


Helaas kon ik deze keer niet naar mijn favo bierwinkel, dus de biertjes die je hier ziet komen gewoon van de Jumbo! Dat maakte de keuze uiteraard iets beperkter, maar volgens mij is het nog steeds een leuke selectie geworden.


DIT HEB JE NODIG VOOR EEN Zomerse BIERPROEVERIJ VOOR 2 PERSONEN

 • Biertjes die je doen denken aan de zomer
 • 2 proefglaasjes van 15ml
 • Optioneel: snacks & een gezellige film

Dit lijstje met perfecte bieren voor een zomerse bierproeverij bevat van vooral lichte biertjes met een laag alcoholpercentage tussen de 3.4 en 6.8%. Zelf heb ik namelijk niet zo veel zin in zware bieren als het warm is, maar je kunt natuurlijk gewoon de biertjes halen die jij vindt passen.

Hieronder zie je de biertjes die wij gedronken hebben onze highbeer. Tropische, lichte biertjes met zomerse etiketten en namen!


Tropische zomerbieren

Zomer bierproeverij IPA
 • Lust For Life Surf Ale – 6.4% – Davo Bieren
 • País Tropical Session IPA – 4.5% – Oedipus
 • Buenaveza Salt & Lime Lager – 4.7% – Stone Brewing

Vrolijke vogel bieren

Zomer bierproeverij tropisch
 • FF Lekker met je Bek in het Zonnetje – 3.8% – Uiltje Craftbeer
 • Rumoerige Roodborst American Amber – 5.8% – Bird Brewery
 • Piewee the Pineapple Weizen – 5.0% – Uiltje Craftbeer

bier voor op het strand

Zomer bierproeverij speciaalbier
 • Texels Blond – 5.0% – Texelse Bierbrouwerij
 • Big Wave Golden Ale – 4.4% – Kona Brewing Co.

Al deze bieren waren echt super lekker fris, perfect voor op een zomerse avond in de tuin, op een dakterras of lekker aan zee! Wat mij betreft zijn deze bieren de perfecte combo voor een leuke avond.

En ook deze keer geen film tips voor bij deze proeverij. Want zoals ik hierboven al zei, smaken deze biertjes het beste wanneer je lekker buiten bent. Wel heb ik weer een aantal hapjes verzameld die erg goed smaken bij deze proeverij.


SNACKS VOOR BIJ een Zomer bierproeverij


Oktoberdots Zomer bierproeverij samenstellen

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips voor een toffe zomer bierproeverij. Ook al is het deze week behoorlijk regenachtig, op deze manier haal je toch een beetje zon in huis!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Zomer bierproeverij
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.