• No Products in the Cart

Zoete Tomaten-Chili jam

Zoals bij veel mensen loopt mijn moestuin nog behoorlijk achter na het koude, natte voorjaar. De pompoenplantjes zijn nog klein, er is nog geen courgette te zien en ook de rest is veel kleiner dan vorig jaar. De enige plant die het wél fantastisch doet is mijn chilipeper plantje op mijn werkkamer. Een paar dagen terug oogstte ik 17 chili pepers! En daarmee heb ik deze heerlijke zoete tomaten-chili jam gemaakt.


Natuurlijk kun je van chili pepers ook perfect sambal maken, maar ik ben niet onwijs fan van heel heet eten. Daarom besloot ik te kijken of ik een zoet-pittige jam kon maken. Ideaal bij toastjes en kaasjes zoals brie. Op brood met een laagje roomkaas. Perfect voor bij de (mini) loempia’s. Of samen met roomkaas bij de nachos! Eigenlijk kun je deze pittige jam voor verrassend veel leuke snacks en gerechtjes gebruiken.


Recipe Card not found.


Homemade Zoete Tomaten-Chili jam

Potten steriliseren in de oven

Wil je de jam zo lang mogelijk kunnen bewaren? Dan is het handig om deze te bewaren in gesteriliseerde glazen potjes.

Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de potten die je wilt gebruiken goed af met heet water en zeep. Spoel ze daarna nog een keer goed na.

Plaats de potten op de bakplaat met bakpapier met de opening naar boven. Heb je potten met metalen deksels? Die kun je er ook bij leggen. Bak de glazen potten nu 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat ze afkoelen en je potjes zijn klaar voor gebruik!


Zoete Tomaten-Chili jam recept

Heb je zelf homemade Zoete tomaten-chili jam gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots, ik vind het altijd onwijs leuk om het resultaat te zien.

19 June 2021

RELATED POSTS

Leave a Reply