Young Adult Halloween Boeken - Griezel boeken Nederlands - Oktoberdots

Young Adult Halloween Boeken

Zoals jullie weten ben ik een groot fan van young adult en new adult boeken. Lekker luchtig geschreven en ideaal om bij te ontspannen. Maar wil je iets meer spanning? Denk dan eens aan deze Young Adult Halloween boeken!


Laat ik beginnen met zeggen dat ik echt gék ben op verhalenbundels. Daar zitten er dan ook flink wat van tussen. Gave short stories met griezelige onderwerpen.

De boeken die ik op mijn Halloween TBR heb staan zijn allemaal Engels. Maar niet gevreesd! Onderaan deze blogpost heb ik nog een lijstje gemaakt met de Halloween boeken die jullie me aanraadde. Daar zit wel wat meer Nederlandstalig leesvoer tussen gelukkig.


Halloween verhalenbundels

Zoals ik al vertelde ben ik echt dol op griezelige verhalenbundels. Hieronder vind je dan ook een aantal boeken met een collectie aan enge verhalen bij elkaar.


Slasher Girls & Monster Boys (Engels)

Waar gaat het over: In deze verzameling angstaanjagende verhalen en psychologische thrillers komen tal van de scherpste jongvolwassen auteurs samen. Slimme lezers zullen het heerlijk vinden om de referenties te herkennen en kunnen hun nieuwsgierigheid bevredigen aan het einde van elk verhaal, waar de inspiratie voor elk verhaal wordt onthuld.

Klik hier om Slasher Girls & Monster Boys in Nederland te kopen
Klik here to buy Slasher Girls & Monster Boys if you live elsewhere


Life is short and then you die (Engels)

Waar gaat het over: Life Is Short and Then You Die is de eerste tienerbundel van de “Mystery Writers of America”.

Adolescentie is een tijd van “primeurs”. Eerste zoen. Eerste liefde. Eerste verlies. Eerste baan. En in dit geval een heel ander soort ‘eerste’ moord. Deze korte verhalenverzameling van moordmysteries voegt een sinistere draai toe aan de vreugde en pijn van “eersten” die altijd een belangrijk onderdeel van het leven zijn geweest.

Klik hier om Life is Short and Then you Die te kopen


Toil & Trouble: 15 tales of Women & Witchcraft (Engels)

Waar gaat het over: Minacht de heks. Vrees de heks. Verbrand De heks. De geschiedenis is gevuld met verhalen over vrouwen die beschuldigd worden van hekserij, over angstaanjagende meisjes met mysterieuze kennis. Toil & Trouble bevat vijftien verhalen over meisjes die hun macht omarmen, hun lot heroveren en hun magie gebruiken om te creëren, te vervloeken, te genezen en te doden. Deze collectie onthult een universele waarheid: er is niets krachtiger dan een tienermeisje dat in zichzelf gelooft.

Klik hier om Toil & Trouble te shoppen


Monstrous Affections: An Anthology of Beastly Tales (Engels)

Waar gaat het over: Welkom in een wereld waar mensen zij aan zij met monsters leven. Roofzuchtige kraken zingen voor hun prooi en harpijen krijgen een vreemde aantrekkingskracht. Vijftien topstemmen in fictie onderzoeken de kruising van angst en liefde, van monsters en mannen, en onze fatale aantrekkingskracht op wat zich in de schaduw verbergt. Met verhalen van bestsellerauteurs Cassandra Clare, Patrick Ness en Holly Black, zal deze bekroonde collectie je aan het lachen maken, huilen en je ’s nachts klaarwakker houden …

Klik hier om Monstrous Affections te shoppen in Nederland
Click here if you want to buy Monstrous Affections elsewhere


Halloween boeken

Hou je meer van langere verhalen? Dan zijn deze losstaande Young Adult Halloween Boeken misschien wel echt iets voor jou!


The Graveyard Book (Engels)

Waar gaat het over: Een baby ontsnapt aan een moordenaar die erop uit is een compleet gezin te vermoorden. En wie had verwacht de baby veiligheid en zekerheid zou vinden op het plaatselijke kerkhof? Opgegroeid in de aanwezige geesten en spoken, heeft Bod een excentrieke jeugd en leert hij over het leven van de doden. Maar voor Bod bestaat ook het gevaar dat de moordenaar hem nog zoekt – hij is tenslotte het laatst overgebleven lid van de familie.

Shop The Graveyard Book in Nederland
Click here to buy The Graveyard book if you live elsewhere


Shadowsmith (Engels)

Waar gaat het over: Wanneer de mysterieuze Amelia Pigeon in het holst van de nacht voor Kirby’s slaapkamerraam verschijnt vraagt ze hem of hij dapper is – net voordat ze in een wereld van oude kwaadaardige geesten terechtkomen.
Maar Kirby voelt zich helemaal niet moedig. Zijn moeder ligt in coma na een bizar ongeval en hij praat nauwelijks met zijn vader. Hij is ervan overtuigd dat een spin hem bespioneert, en nu sleept een raar meisje in een gele regenjas – die beweert een machtige, kwaadaardige verbannende Shadowsmith te zijn – hem in een onbekend gevaar. Hoe dapper is hij eigenlijk?

Klik hier om Shadowsmith te kopen


Perfectly Preventable Deaths

Waar gaat het over: De vijftienjarige tweeling Madeline en Catlin verhuizen naar Ballyfran, een vreemd geïsoleerd Iers stadje, een plek waar de aarde bezaaid is met kleine lijken en onuitgesproken waarheden. Een plek waar de afgelopen zestig jaar tienermeisjes vermist raken in de omliggende bergen. Terwijl de afstand tussen de tweelingen toeneemt – Catlin verliefd wordt en Madeline haar eigen ontluikende hekserij begint te begrijpen – ontdekt Madeline dat Ballyfrann een plek is vol roofdieren. Niet alleen vossen, uilen en kraaien, maar ook bovennatuurlijke wezens die al generaties lang hier samenkomen om aan vervolging te ontsnappen.

Shop Perfectly Preventable Deaths in Nederland
Shop Perfectly Preventable Deaths if you live elsewhere


These Witches don’t Burn

Waar gaat het over: Hannah is een heks, de real deal: een Elemental met de kracht om vuur, aarde, water en lucht te beheersen. Maar ook al woont ze in Salem, Massachusetts, haar magie is een geheim dat ze voor zichzelf moet houden. Als ze ooit betrapt wordt op het gebruik ervan, kan ze het verliezen. Voor goed. Maar wanneer een angstaanjagend bloedritueel het einde van het schooljaarsvuur onderbreekt, begint het bewijs van duistere magie overal in Salem te verschijnen. En Hannah is er zeker van dat het het werk is van een dodelijke Bloedheks. Het probleem is dat haar coven minder dan overtuigd is, waardoor Hannah gedwongen wordt om samen te werken met de laatste persoon die ze wil zien: haar ex-beste vriendin Veronica.

Klik hier voor These Witches Don’t Burn als je in Nederland woont
Click here to buy These Witches Don’t burn if you live elsewhere


Griezelige boekenserie

City of Bones series – City of Ghosts – Tunnel of Bones – Bridge of Souls (Engels)

Waar gaat het over: Sinds Cass bijna is verdronken (oké, ze is écht verdronken, maar ze denkt er niet graag over na), kan ze de sluier terugtrekken die de levenden van de doden scheidt. . . en betreed de wereld van geesten. Haar beste vriend is zelfs een geest. De dingen zijn dus al behoorlijk vreemd. Maar ze staan op het punt veel vreemder te worden. Wanneer de ouders van Cass een tv-show beginnen te houden over ’s werelds meest spookachtige plekken. En wanneer Cass een meisje ontmoet dat haar gave deelt, beseft ze hoeveel ze nog moet leren over de sluier – en zichzelf.

De eerste 2 boeken van deze serie zijn al uit en in maart komt het vervolg: Bridge of Souls!

Shop City of Ghosts in NederlandShop Tunnels of Bones in Nederland
Pre-order Bridge of Souls in Nederland

Shop City of Ghosts if you live elsewhereShop Tunnel of Bones if you live elsewhere
Pre-order Bridge of Souls if you live elsewhere


Nog veel meer Halloween boeken

Hieronder vind je nog véél meer toffe Young Adult Halloween boeken! Klik op de link onder de plaatjes om naar de website te gaan waar de boeken te verkrijgen zijn.


Nederlandse Horror boeken voor Halloween


Engelse griezelboeken


Halloween verhalenbundels


En dan natuurlijk als laatste de vraag, hou jij van griezelboeken? Zoals je misschien al wel verwacht ben ik gek op Young Adult Halloween boeken dus ik hoop er de komende tijd nog veel te kunnen lezen!

Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Young Adult Halloween Boeken
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.