• No Products in the Cart

Wizard Hat Cakes recept

Harry Potter Wizard Hat Cakes Oktoberdots

Als je goed hebt gelet op de tafels op het Halloweenfeest in de eerste Harry Potter-films, heb je ze misschien gezien: Wizard Hat Cakes. Leuke bruine kegels bedekt met hagelslag die lijken op tovenaarshoeden.

Kijk, dit is de scène waar ik het over heb. Ze zien er heel schattig uit en zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Ik vertel je hoe je ze in een paar simpele stappen maakt.


Harry Potter Wizard Hat Cakes Oktoberdots

Wizard Hat Cakes

Yield: 15
Voorbereidingstijd: 30 minutes
Baktijd: 20 minutes
Overig: 50 minutes
Total Time: 1 hour 40 minutes

Ingredients

 • 15 ijshoorntjes
 • 250 gram bloem
 • 8 gram bakpoeder
 • 2 gram zout
 • 120 gram gesmolten boter
 • 200 gram suiker
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 180 ml melk
 • 3 eieren
 • 200 gram chocolade
 • veel sprinkles

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
 2. Leg de bodem in een ronde cakevorm en bedek de bovenkant met 4 lagen aluminiumfolie. Zorg ervoor dat je voldoende folie gebruikt, zodat je het stevig tegen de bodem van de bakvorm kunt drukken.
 3. Prik 15 gaatjes in de folie, ver genoeg uit elkaar zodat je de ijshoorntjes erin kunt doen zonder dat ze elkaar raken. En plaats de ijshoorntjes met de punten naar beneden in de bakvorm. Als je een kleine bakvorm hebt, maak er dan niet veel gaten in, want je wilt niet dat de folie scheurt en je kegels omvallen.
 4. Meng de 250 gram bloem, 8 gram bakpoeder, 2 gram zout, 120 gram gesmolten boter en 200 gram suiker door elkaar tot alles goed gemengd is.
 5. Voeg vervolgens de 3 eieren, 1 theelepel vanille-extract en 180 ml melk toe en mix 2 minuten tot je een licht, luchtig beslag hebt.
 6. Doe 2 grote eetlepels beslag in elk ijshoorntje en bak de taarthoorntjes 20 minuten in een voorverwarmde oven.
 7. Het kan zijn dat sommige kegels een beetje doorbuigen tijdens het bakken, dit vond ik een heel mooi effect omdat Tovenaarshoeden ook een beetje scheef staan. Maar als je dat niet wilt, kun je ze voorzichtig terug buigen zodra ze uit de oven komen. Pas op dat je je vingers niet verbrandt, want je kunt ze alleen rechttrekken als ze heet zijn.
 8. Terwijl je cake-hoorntjes afkoelen, smelt je de chocolade au bain-marie tot hij goed vloeibaar is.
 9. Haal de chocolade van de warmtebron en dip je cake-hoorntjes in de chocolade tot ze helemaal bedekt zijn. Misschien moet je wat extra opdoen met een lepel, want als de kegels niet goed genoeg bedekt zijn. Pas in dat geval op dat je je vingers niet verbrandt, want de chocolade is heet!
 10. Laat de chocolade op de hoorntjes iets afkoelen totdat deze stopt met druipen en de chocolade net begint te stollen.
 11. Giet de hagelslag of discodip in een diep bord met platte bodem en rol je met chocolade bedekte mutsen erdoorheen. Ook hier kan het zijn dat je op sommige onderdelen met de hand extra hagelslag moet aanbrengen.
 12. Herhaal dit voor elke Wizard Hat Cake, laat ze ongeveer 1 uur in de koelkast afkoelen. En klaar zijn je tovenaarshoed-taarten met Harry Potter-thema!

Zoals je kunt zien is het helemaal niet moeilijk om deze Wizard Hat cakes te maken. Het kost alleen wat tijd omdat de cakejes eerst moeten afkoelen en daarna de chocolade er pas op kan. Maar dan heb je tussendoor mooi de tijd om een Harry Potter film te kijken om in de mood te komen!


Wil je je Tovenaarshoedentaarten op een extra bijzondere manier presenteren? Leg ze dan op een bord met rand en vul het bord met Jelly Beans, echt gaaf en net als in de films!

3 september 2019
8 september 2019

RELATED POSTS

Geef een reactie

Skip to Recipe