Witte chocolademelk met pompoen - Herfst recept - Oktoberdots

Witte chocolademelk met pompoen

Damn, dit drankje is goooed! Het is als pompoentaart in een mok, heerlijk, zoet en hartverwarmend. De beste versie van warme chocolademelk ooit als je het mij vraagt, en ik heb VEEL geproefd. Deze Witte Chocolademelk met Pompoen is misschien ook wel jouw nieuwe favoriete drankje.


Een van de beste dingen van dit drankje is dat het echte pompoen bevat. Niet alleen pompoenkruid, maar WERKELIJKE, echte pompoen! En een ander mooi ding is dat het niet meer tijd kost dan het maken van een normale, saaie warme chocolademelk.

Klik hier voor de receptjes van pompoen puree en pumpkin spice waar ik in dit recept naar verwijs.


Witte chocolademelk met pompoen

 • Pumpkin Spice
 • Pompoen puree
 • 350 ml plantaardige melk
 • 100 gram pompoenpuree
 • 3 gram pumpkin spice
 • 3 gram vanille extract
 • Snufje zeezout
 • 100 gram witte chocolade (grof gehakt)
 • Slagroom (optioneel)
 1. In een kleine steelpan op middelhoog vuur, combineer 350 ml melk, 100 gram pompoen puree, 3 gram pumpkin spice en 3 gram vanille extract.
 2. Breng aan de kook terwijl je voortdurend roert.
 3. Haal van het vuur en voeg 100 gram witte chocolade toe en roer of klop tot het gesmolten is. Dit gaat het beste met een garde.
 4. Verdeel de warme chocolademelk over 2 bekers en maak af met een flinke dit slagroom met daarop een snufje kaneel.
Drankjes
Amerikaans

Dit drankje, echt.. WOW! Hou je niet van koffie maar wil je wel eens een lekker warm herfst-drankje drinken? Deze chocolademelk met pompoen is wat mij betreft een waardige vervanger.

Hou je niet van al te zoet? Voeg dan wat minder witte chocolade toe en proef tussendoor regelmatig. Een beetje extra toevoegen kan altijd nog, eruit halen wordt een stuk lastiger!


Witte chocolademelk met pompoen recept


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf deze heerlijke Witte Chocolademelk met Pompoen gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Witte chocolademelk met pompoen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.