Werkkamer makeover - Oktoberdots

Werkkamer makeover

Het behang in mijn werkkamer was ik al een tijdje beu. Eigenlijk al sinds ik ruim een jaar thuis heb gewerkt. Was tof, met al die boeken, maar ook heel erg druk. Daarom was het afgelopen maand eindelijk tijd voor een werkkamer makeover!


Voor de makeover

Zodat jullie een idee hebben waar ik het over heb, dit is hoe mijn werkkamer er afgelopen jaar nog uit zag. Heel druk, vrij donker en gewoon niet meer mijn smaak. Los is er niets mis met de onderdelen, maar alles bij elkaar was het gewoon te veel. De deuren van mijn inbouwkast zagen er wel ietsje beter uit hoor, maar ik was vergeten een foto te maken dus op de foto hieronder heb ik die al opgeschuurd.

Goed, als je dit ziet snap je me waarschijnlijk wel. Hoogtijd voor iets nieuws!


Pinterest inspiratie

Na lang zoeken op Pinterest vond ik eindelijk inspiratie die me echt aansprak. Het lastige daarvan was dat ik geen budget had voor nieuwe meubels. Dus ik wilde iets heel anders maken, maar wel met alle onderdelen die ik al in mijn werkkamer had staan: een bureau, een ladekast, een boekenkast bestaand uit 3 delen en een chaise longue, allemaal van IKEA. Dit was de inspiratie:

Foto van: https://willsteedhomes.com/portfolio-items/harbor-lakes/

Verf kleuren

Omdat ik echt alleen maar ging verven, geen nieuwe dingen kopen, heb ik flink wat moeten investeren in verf. Ik haalde alles bij Praxis in de volgende kleuren, zowel voor de latex voor op de muur als de lak voor op de meubels:

Schemering

Schemering: voor de muur, de boekenkasten en onderstel van mijn bureau.

Nevelwit

Nevelwit: voor de muur en deuren aan de kant van de inbouwkast.

Gesteente

Gesteente: voor de muur en deur aan de andere kant van mijn kamer.


Let the werkkamer makeover begin!

Eigenlijk was het mijn bedoeling om over het behang heen te verven, maar nadat ik de meubels had weggehaald was al snel duidelijk dat het papier niet goed meer vast zat. Dus was eraf halen makkelijker. De muur eronder was nog vers gestukt van onze verhuizing dus het was ook niet lelijk onder het behang gelukkig.

Wat een verschil al nu he?


IKEA Hemnes bureau schuren & schilderen

Nu de muur blauw is werd het tijd om wat te doen aan mijn donkere bureau. De bureauopzet heb ik er sowieso vanaf gehaald, omdat ik het bureau een kwartslag wilde draaien paste dat niet meer. Vervolgens heb ik het bureaublad helemaal kaal geschuurd, de rest van het bureau lichtjes opgeschuurd en dezelfde kleur blauw geverfd als de muur (ongeveer dan, want de kleuren van de verschillende soorten verf weken nog best wat af).

Zoals je kunt zien was het ontzettend stoffig, normaal zou ik ook altijd buiten schuren. Maar het was koud en super regenachtig, dus het was binnen schuren of niet schuren.


Muur & inbouwkast schilderen

Na de muur en mijn bureau in blauw, heb ik eerst de muur en deuren van mijn inbouwkast geschilderd. Mijn werkkamer is niet heel groot dus als ik die kant af had kon ik tenminste wat voor zetten om een beetje ruimte te creëeren in de rest van mijn kamer.

Nevelwit lijkt misschien best wit, maar zoals je op de middelste foto hierboven kunt zien is het toch echt wel een stuk warmer!


IKEA Hemnes boekenkasten makeover

Na de muur en deuren had ik eindelijk wat ruimte gemaakt om de boekenkasten te schilderen. Aangezien het Hemnes kasten zijn zijn alle dikke stukken en planken van hout. Dat betekent dat ik ze gewoon kon opschuren en schilderen. Bij gelamineerde IKEA meubelen moet je echt altijd een primer gebruiken. Maar bij deze kasten heb ik dat dus niet gedaan.

Ik ben benieuwd hoe lang deze kasten mooi blijven aangezien ik de zij- en achterwanden niet met primer heb behandeld, maar we gaan het zien!


Laatste muur & deur!

Deze laatste muur en deur was ik qua kleur eigenlijk helemaal nog niet beu. Helaas was de verf flink beschadigd en ik kon echt met geen mogelijkheid de juiste kleur meer vinden. Dus dan maar gewoon iets helemaal anders eroverheen!


Werkkamer makeover resultaat!

Ondertussen ben je natuurlijk heeeeel erg benieuwd naar het eindresultaat en dat kan ik me voorstellen! Het is namelijk echt heel iets anders geworden!

Vergeef me deze laatste superslecht gephotoshopte “voor” foto maar daar had ik dus geen goede foto van gemaakt en ik wilde wel heel graag de vergelijking kunnen laten zien!


Er zijn natuurlijk nog wel een paar kleine dingetjes die afgewerkt moeten worden, maar het overgrote deel van de werkkamer makeover is klaar en ik ben zooooo blij met het resultaat! Wat een verschil, wat een rust en de kamer lijkt ook nog eens veel groter. En dat terwijl alle meubels zijn blijven staan, alleen op een andere plek. Zo zie je maar wat een beetje verf kan doen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

4 Comments

  1. Evelien schreef:

    Echt heerlijk dit! Bedankt voor deze motivational post weer 😉 Dit voorjaar ga ik met mijn kantoor aan de bak.

  2. Anne schreef:

    Hahaha, door de before en after met de kat, lijkt het een beetje alsof je een vloerkleed van de kat hebt gemaakt 😂

Geef een reactie

Werkkamer makeover
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.