Waxinelicht spookje van klei maken - Oktoberdots

Waxinelicht spookje

Kaarsjes horen natuurlijk echt bij de donkere maanden van het jaar. Om ze extra spooky te maken voor Halloween kun je ze in toffe waxinelichtjes houders doen. Maar hoe veel leuker is het om die zelf te maken? Dit Waxinelicht spookje maak je makkelijk zelf in allerlei formaten!


Het maken van dit spookje voor een spooky kaarsje is echt heel makkelijk. In principe heb je alleen maar zelfdrogende klei en wat verf nodig. En uiteindelijk natuurlijk een kaarsje om eronder te zetten. Een heel tof last-minute Halloween projectje dus!


Waxinelicht Spookje

 • Scherp mesje
 • Iets om een standaardje mee te bouwen
 • Kwasten
 • Snijplank/placemat
 • Zelfdrogende klei
 • Witte verf
 • Zwarte verf
 • Plantaardige olie
 1. Allereerst heb je zelfdrogende klei nodig. Kneed deze tot ie goed zacht is en je er fijn mee kunt werken.
 2. Vet je gladde snijplank of placemat vervolgens in met een dun laagje olie. Dit zorgt ervoor dat je klei straks makkelijk los komt.
 3. Rol je klei uit tot een platte plak van ongeveer 0,5 cm dik en snijd er met een scherp mes een ronde uit van ongeveer 20cm (of groter als je een groter spook wilt maken). Je rondje hoeft niet perfect te zijn, zolang de randen maar zo glad mogelijk zijn.
 4. Maak vervolgens een standaard waar je je spookje overheen kunt draperen. Dit kan een hoog smal glas zijn, een paar eierdopjes op elkaar, een knutselgeval zoals ik heb gemaakt of een grote prop aluminium folie!
 5. Haal voorzichtig de klei van de ondergrond af en plaats deze op je standaard. Nu kun je de klei vouwen en plooien zoals jij mooi vindt. Houd er wel rekening mee dat er nog een waxinelichtje onder moet kunnen.
 6. Snijd nu voorzichtig de ogen uit. Dit kan met een mesje of een dik rietje. Geen zorgen als de randen niet perfect zijn, dit kun je nog makkelijk bijwerken.
 7. Eventuele imperfecties kun je nu met een natte vinger wegwerken. Vuiltjes, scheurtjes en rafelige randjes haal je makkelijk wel.
 8. Laat je spookje nu drogen, afhankelijk van je soort klei en de temperatuur duurt dit ongeveer 24 tot 48 uur.
 9. Vervolgens kun je je spookje verven. Ik heb mijn spook aan de buitenkant wit gemaakt en de binnenkant van de oogjes zwart voor een spooky effect.
 10. Als alles goed droog is plaats je er een waxinelichtje (op batterij) onder en je Waxinelicht Spookje is klaar!
DIYS

Zoals je ziet is het maken van dit spookje echt super makkelijk! Wil je nog creatiever aan de slag? Schilder je Waxinelicht spookje dan eens op een andere manier. Hoe tof is een bloemetjes spook? Of een spook van een roze laken? Maak het zo gek als je zelf wilt!

Wil je dit project met kids doen? Afhankelijk van de leeftijd is dit natuurlijk een super leuk Halloween knutselproject. Zijn je kids nog wat te jong of hebben ze nog geen ervaring met klei? Maak dan de spookjes zelf en laat je kinderen ze beschilderen. Zo kun je een heel leger maken van super creatieve Halloween spookjes.


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je een Waxinelicht Spookje gemaakt voor Halloween naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

 1. Patricia schreef:

  Oh zo leuk, hoe heb ik deze niet eerder gezien👻 Ga ik zeker maken!🤩

Geef een reactie

Waxinelicht spookje
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.