• No Products in the Cart

Vlierbloesem Siroop

Oktoberdots Elder flower syrup recipe

In deze tijd van het jaar heb je de bomen vast wel eens ergens in de buurt gezien. Ze zijn gevuld met grote bloemschermen en ruiken heerlijk. Ik denk er al een tijdje over om iets met vlierbloesem te gaan doen, dus besloot ik een wandeling te gaan maken in het grote park achter ons huis en wat te plukken om vlierbloesem siroop te maken.


Vlierbloesem siroop kan voor heel veel dingen gebruikt worden! Je kunt wat siroop over ijs gieten, limonade maken door het te mengen met water, het te gebruiken in een gin-tonic of een heerlijke cocktail te maken door prosecco en bruisend water toe te voegen. Ik kan niet wachten om er een paar te proberen!

Oktoberdots Elderflowers

Het maken van vlierbloesem siroop is heel eenvoudig, je hebt niet veel dingen nodig en je kunt het hoofdingrediënt gemakkelijk in het wild plukken. Maar heb alsjeblieft respect voor de natuur. Ik heb van elke boom maar 2 bloemschermen geplukt, dus er blijven genoeg over om vlierbessen te worden. Pluk niet een hele boom leeg, insecten hebben de bloemen nodig en wilde dieren de bessen die het worden!Je kunt je zelfgemaakte siroop meteen in gerechten en drankjes gaan verwerken zodra deze is afgekoeld. Maak er bijvoorbeeld een Gin & Tonic mee. Of een heerlijke cocktail met prosecco.

Afhankelijk van hoe zoet jij je drankje wilt kun je een deel siroop in een glas doen en deze aanvullen met prosecco en bruisend water voor een heerlijke lente cocktail.

Oktoberdots Vlierbloesem Siroop

Ik kan niet wachten om heerlijke dingen te maken met de vlierbloesem siroop! Ik denk dat ik dit weekend maar ga beginnen met een lekkere prosecco cocktail. Wil je zien wat ik nog meer van plan ben deze weekenden? Check mijn Instagram: @Oktoberdots.

6 June 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply