• No Products in the Cart

Vleermuis Slaapmasker

oktoberdots Vleermuis Slaapmasker DIY

Toen ik deze DIY een hele tijd terug op Instagram plaatste, kreeg ik veel positieve reacties. Dus hier is ie dan eindelijk, mijn DIY Vleermuis Slaapmasker! Hij is super comfortabel, ziet er cool uit en ik vind het heerlijk om er dutjes mee te doen omdat ie al het licht onwijs goed buiten houdt.


Dit is wat je nodig hebt voor je Vleermuis Slaapmasker:

  • Zacht stof, 30×25 cm
  • Elastiek band, 30 cm
  • Naald & draad of een naaimachine
  • Printer om het patroon te printen

En dan natuurlijk het printable patroon:
Klik hier om het Vleermuis slaapmasker patroon te downloadenl


Begin met het knippen van het patroon en trek het twee keer over op de stof van jouw keuze. Ik heb superzacht “wellness fleece” in 2 kleuren gebruikt, omdat dit het licht goed buiten houdt en het heerlijk aanvoelt.

Zodra je het patroon hebt overgetrokken op je stof, knip je de stof uit. Laat ongeveer 1 cm extra stof rond het maskerpatroon, dit heb je nodig om goed te kunnen naaien.

Leg de 2 uitgeknipte stukken stof op elkaar met de goede kant naar binnen.

Meet de omtrek van je hoofd op ooghoogte, trek de lengte van de uitgeknipte stof + 3cm eraf en dan heb je de lengte van de elastische band die je nodig hebt!

Trek de elastische band door de lagen stof en zorg ervoor dat ie recht zit. Duw de uiteinden naar binnen totdat ze maar een klein beetje uitsteken en speld ze vast aan de stof zodat ze niet verschuiven.

Zodra alles is vastgespeld, begin je aan de bovenkant te naaien en ga vervolgens bijna helemaal rond. Laat ongeveer 5 open aan de bovenkant zoals je hieronder ziet.

Keer nu je Vleermuis Slaapmasker binnenstebuiten door het gat dat je aan de bovenkant hebt gelaten en naai hem dicht met een “ladder stitch” zoals hieronder getoond. Deze manier kun je nog kennen van het Candycorn Kussen.

En je bent klaar! Je hebt zojuist je eigen Vleermuis Slaapmasker gemaakt!


oktoberdots Vleermuis Slaapmasker DIY wellness fleece

Ik vind het super tof om je Vleermuis Slaapmasker te zien als je besluit er een te maken. Stuur me gerust een mailtje, een DM op Instagram of tag me (@Oktoberdots) in je foto’s!

16 October 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply