Vilten Halloween Slinger DIY - Herst slinger - Oktoberdots

Vilten Halloween Slinger

Werken met vilt is leuk, makkelijk en goedkoop. Deze vilten Halloween slinger maken is echt niet moeilijk en ontzettend leuk om te doen. Je kunt hem zo lang of kort maken als je zelf wilt. En met deze uitleg en printable kun je ook een Herfst slinger maken in plaats van een Halloween slinger.


Zelf heb ik altijd een flinke stapel vilt in allerlei kleuren in huis. Het is zo makkelijk om mee te werken en je kunt er echt van alles en nog wat mee maken. Vandaag laat ik je zien hoe je deze leuke slinger in Halloween stijl kunt maken. Maar op de printable staan ook leuke herfstblaadjes die je kunt gebruiken samen met de pompoen om een herfst slinger te maken.


Dit heb je nodig voor deze vilten Halloween slinger:

  • Vilt in verschillende kleuren
  • Een touw of lint zo lang als je zelf wilt
  • (Textiel)lijm
  • Naald en draad
  • Een printer om te printable mee te printen (klik hier)
  • Potlood of krijt om de vormen over te trekken

De start

Begin met deze slinger door de printable uit te printen: klik hier.

Knip de vormpjes uit die je wil gebruiken voor je slinger. In het voorbeeld zie je het middelste spookje, de bovenste vleermuis en de pompoen.

Trek deze vormpjes daarna over op de achterkant van je vilt. Ik heb alle vormpjes 5 keer overgetrokken.


Werken met Vilt

Zorg dat je je vilt knipt met een goed scherpe schaar. Hiermee krijg je nette randjes en hoef je niets bij te werken. Trek de vleermuis op zwart vilt het spookje over op wit vilt. Met de restjes van het zwarte vilt kun je de gezichtjes voor de spoken maken. Bevestig deze met textiellijm of met een enkele steek in het midden.

Trek nu eerst de buitenkant van de pompoen over. Knip daarna het ovaaltje in het midden uit en trek deze ook over op oranje vilt. Je kunt hiervoor een andere kleur oranje gebruiken als je wilt. De steeltjes van de pompoen kun je het beste gewoon op gevoel knippen van een restje bruin vilt.

Nu heb je de textiellijm weer nodig. Plak de steeltjes op de grote onderdelen van pompoen en plak er daarna het ovaaltje overheen.


Verdelen & bevestigen

Nu alle elementen klaar zijn kun je ze op de volgorde leggen die je wil dat je slinger heeft. Vind je hem leuk zo? Moet er misschien nog een elementje bij? Nu kan het allemaal nog veranderd worden!

Meet vervolgens je touw of lint uit en verdeel de vilten figuurtjes over de gehele lengte, maar laat iets meer touw uitsteken aan beide zijdes.

Wanneer je tevreden bent kun je ze gaan bevestigen. Zoals je kunt zien heb ik de figuurtjes vrij ver naar beneden geschoven zodat het touw bovenaan zit. Dit voorkomt dat de spookjes en pompoenen gaan kantelen. Op deze manier hangen ze netjes recht.

Je kunt de figuren vast lijmen als je een breed touw of lint hebt (gebruik niet te veel lijm! Dat zie je door het vilt heen). Maar als je met een dun touwtje werkt is het waarschijnlijk makkelijker om ze vast te stikken met een paar steekjes zoals je hieronder ziet.

Door ze vast te stikken kun je ook nog een beetje schuiven als je niet helemaal tevreden bent met de uitlijning. Wanneer je lijm gebruikt is het belangrijk dat je deze goed laat drogen voor je de vilten Halloween slinger ophangt.


Zit alles goed vast? Dan is je slinger klaar! Hang hem op een mooie plek zoals boven de tv, in je boekenkast of boven je bed. Er zijn genoeg plekken te bedenken waar deze slinger helemaal tot z’n recht komt.

Heb jij een Halloween slinger gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots, stuur me een fotootje via DM of natuurlijk via Facebook.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Vilten Halloween Slinger
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.