Verjaardag Adventskalender - Aftelkalender - Oktoberdots

Verjaardag Adventskalender

Rond deze tijd zijn er veel (online) winkels die hun Kerst adventskalenders met flinke korting verkopen. Natuurlijk kun je ze shoppen en gewoon alles in één keer open maken omdat het bijna Kerst is. Maar je kunt ze ook een make-over geven tot Verjaardag Adventskalender!


Met dit gekke jaar moet je naar de kleine dingen uitkijken. Zo ben ik na (bijna) 31 jaar nog steeds gek op mijn verjaardag en ik grijp elke kans aan om iets extra leuks te doen voor mijn verjaardag.

Dus toen Candles & Cards hun Yankee Candle adventskalender met 30% korting aanbood, heb ik deze meteen gekocht om er een aftelkalender voor mijn verjaardag van te maken! Kaarsen kunnen namelijk áltijd. Net als veel andere dingen zoals chocolade adventskalenders, sieraden of beauty.


Verjaardag aftelkalender maken

Eigenlijk is het heel makkelijk om van een Kerst aftelkalender een Verjaardag aftelkalender te maken. Schilder de doos gewoon in een kleur of kleuren die jij mooi vindt, versier de doos en schrijf de cijfers terug op de vakjes.

Het is vaak wel belangrijk dat je het eerste en het laatste vakje op dezelfde plek laat. Soms zit daar iets in waar je mee moet beginnen en in het laatste vakje zit regelmatig iets dat extra speciaal is. Ideaal om te openen op je verjaardag dus!

Mijn verjaardag is 12 februari, dus mijn Verjaardag Adventskalender loopt van 20 januari tot 12 februari. Deze data heb ik dan ook op de deurtjes geschilderd zodat ik altijd het juiste vakje bij de datum open.

De randen heb ik netjes afgeplakt met masking-tape die past bij de rest van de doos. Zo zie je er helemaal niets meer van dat deze adventskalender eigenlijk een kerst thema had.

En meer dan dat is het niet! Nu is het alleen nog wachten tot ik mag beginnen met het openen van de vakjes.

Wat voor adventskalender zou jij willen voor je verjaardag?

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Verjaardag Adventskalender
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.