• No Products in the Cart

Vega BBQ groentenspiesjes

Vega BBQ groentenspiesjes

“Maar wat eet je dan wanneer je barbecued als vegetariër?” Een vraag die ik vaak te horen krijg van mensen. Of je je nu afvraagt wat ik eet, wat jij kunt eten of wat je voor een vegetariër kunt halen, deze Vega BBQ groentenspiesjes zijn een gegarandeerd succes!


Natuurlijk zijn er allerlei soorten vleesvervangers die je op de BBQ kunt grillen. De meeste producten zonder paneerlaagje zijn geschikt. Maar veel vleesvervangers worden vrij droog op de barbecue.

Daarom zijn deze vega BBQ spiesjes met halloumi mijn favoriet op dit moment. Ze zijn makkelijk, snel klaar en je kunt lekker variëren met seizoensgroenten.


Vegetarische barbecue recepten

Vega BBQ groentenspiesjes

Yield: 8
Voorbereidingstijd: 15 minutes
Kooktijd: 15 minutes
Total Time: 30 minutes

Ingredients

 • 2 paprika's (bij voorkeur verschillende kleuren)
 • 1 grote rode ui of 2 kleintjes
 • 1 courgette
 • 250 gram halloumi
 • Verse groene pesto

Instructions

 1. Snijd de paprika's in kwarten en snijd elke kwart in 6 stukken.
 2. De courgette kun je in stukken snijden naar eigen inzicht.
 3. Zorg er voor dat je ongeveer 32 stukken courgette hebt.
 4. Snijd de rode ui in kwarten, afhankelijk van de hoeveelheid laagjes van je ui kun je wat meer of minder nodig hebben.
 5. En snijd de halloumi in 24 stukken.
 6. Rijg de groenten en grill-kaas nu om en om aan een lange saté prikker. Je kunt deze spiesen makkelijk een dag vooraf maken.
 7. Grill de spiesen ongeveer 15 minuten op de barbecue.


Grill de vega BBQ groentenspiesjes nu op de barbecue. Als je een vegetariër te gast hebt zorg dan dat je de groenten niet op dezelfde plek als het vlees grilt. Hou een apart stukje vrij op de barbecue.

Wanneer je groentenspiesjes gaar zijn (dat zie je van zelf) doe je er wat verse groene pesto over en je bent klaar! Een heerlijke toevoeging aan een barbecue, of je nu vegetariër bent of niet.

7 augustus 2020
10 augustus 2020

RELATED POSTS

Geef een reactie

X
Skip to Recipe