• No Products in the Cart

Valentijns date ideeën

Oktoberdots 10 Valentijns date ideeën

Valentijnsdag komt er aan en met alle onzekerheid op het moment is het heel lastig om te bepalen wat je kunt gaan doen. Daarom zette ik 10 toffe Valentijns date ideeën op een rijtje die je thuis kunt doen! Deze dates zijn overigens ook ideaal om te doen voor Galentines Day (met vriendinnen). De meeste van deze dates zijn geïnspireerd op dingen die wij zelf het afgelopen jaar hebben gedaan, dus hopelijk zit er wat leuks voor je tussen.


1. Romantische (chocolade) fondue

Onze Valentijns date van vorig jaar was een romantische chocolade fondue. Kleed de ruimte waarin je wilt gaat (chocolade) fonduen zo gezellig mogelijk aan. Ik heb gebruik gemaakt van alle rode, roze en witte items die ik had om een Valentijn sfeertje te creëren. Haal allerlei lekkers voor de fondue, steek kaarsjes aan om het gezellig te maken en geniet samen van een heerlijke fondue.

Bij de chocolade fondue serveerde ik: ananas, banaan, aardbeien, naturel chips (lekker!), pretzels, chocolate chip cookies, marshmallows, mini stroopwafels en kletskoppen.


2. Bier proeverij met kaasplankje

Haal een aantal van jullie favoriete biertjes (of wijntjes), of ga voor dingen die je nog nooit eerder geproefd hebt. En maak daarmee een heerlijke bierproeverij voor 2. Koop wat kaasjes, smeersels en toastjes voor een kaasplankje en je kunt de hele avond lekker borrelen. Geef de biertjes allebei een cijfer, zo leer je meteen wat meer over de (bier)smaak van je partner!

Is er een thema dat jullie leuk vinden? Bijvoorbeeld piraten? Denk dan eens aan een thema-bierproeverij! Haal biertjes en maak hapjes in stijl voor een extra speciale avond.


3. Menu bestellen bij restaurant

Geen zin in al te veel drama omdat het dan wel Valentijnsdag mag zijn, maar het ook gewoon maandag is? Bestel dan een meergangen menu bij jullie favoriete restaurant. De restaurants bieden met Valentijnsdag vaak extra leuke specials aan. Hierdoor kunnen jullie allebei genieten en staat er niet iemand de halve avond in de keuken.

Het diner dat je hierboven ziet is van het Houtse Meer. Hier hebben wij meerdere keren besteld, maar niet altijd succesvol helaas.


4. Vuurtje stoken en buiten zitten

Of houd het simpel deze Valentijnsdag. Sleep de vuurkorf naar buiten, stook een fikkie en neem wat lekkers te drinken. Glühwein of warme cider past perfect bij een avondje bij het vuur. Zet een muziekje op en geniet heerlijk van de buitenlucht.


5. Spelletjes avond met snacks

Zijn jullie gek op bordspellen? Pak dan je favoriete bordspel uit de kast, of bestel een nieuw (coöperatief) bordspel, en ga een avond lang gezellig samen spelletjes spelen. Wat mij betreft niet compleet zonder wat lekkere snacks. Maar doe het vooral op jouw manier! Wist je bijvoorbeeld dat er op Spotify allerlei playlists te vinden zijn die bij bepaalde spellen passen? Zoek het maar eens op.


6. Meedoen met de hobby van je partner

Heeft jouw partner een hobby die normaal gesproken alleen gedaan wordt? Misschien is het wel hartstikke leuk om dat een keer samen te doen! Mijn man is gek op gamen op de XboX en hij vindt het altijd heel erg leuk als ik een keer mee speel. Er zijn genoeg leuke games te vinden die je samen kunt doen, bijvoorbeeld It Takes Two.

Maar ook andere hobbies kun je goed samen doen. Probeer eens samen een puzzel op te lossen. Zelfs samen sporten kan leuk zijn, als je het maar gezellig samen kunt doen!


7. Picknicken in de woonkamer

Helaas is het weer in februari niet lekker genoeg om buiten te picknicken. Maar hoe leuk is het om dat binnen te doen? In de woonkamer bijvoorbeeld. Of juist in de slaapkamer op bed. Spreid een kleed uit, steek kaarsjes aan, hang verlichting op en maak het gezellig. Ik ben gek op het maken van snackboards, wat perfect past bij picknicken. Maar je kunt ook gewoon je diner serveren op een leuke manier.


8. Bioscoop in huis maken

Heb je een beamer of ken je iemand met een beamer? Maak dan een bioscoop in huis! Zet een bank, stoelen of een stapel kussens op een plaats waar ze normaal niet staan. Zorg dat je een goed stuk muur hebt voor de beamer en kleed het gezellig aan. Ik maakte een buffet met verschillende soorten frisdrank, zoete en zoute popcorn en andere snacks die je normaal in de bioscoop vindt.


9. Maak samen een bucketlist

Doe de TV een avondje uit, zet een gezellig muziekje op, open een fles bubbels en pak pen en papier. Maak het gezellig in huis door kaarsjes aan te steken en het licht uit te doen en PRAAT. Praat met elkaar over al jullie dromen en wensen en maak zo samen een bucketlist. Welke plaatsen wil je nog bezoeken? Wat zijn hobbies of activiteiten die je heel graag nog zou willen doen? Wat is jouw idee van een perfecte date? Schrijf alles op en maak zo samen een lijst met geweldige dingen om samen te doen.


10. Online Escape room

Mijn man leest mijn blogs toch niet, dus dit kan ik hier makkelijk verklappen. Dit jaar gaan wij met Valentijnsdag een online escape room doen! Vorig jaar hebben we dit een paar keer gedaan, maar na één escape room die heel erg tegenviel zijn we er mee gestopt. Toch zijn alle andere keren heel leuk geweest, dus dit jaar vind ik dit een perfecte bezigheid voor Valentijnsdag. Ik maak er een lekker snackboard bij, wat te drinken en dan hebben we zo een goed gevulde avond.

Er zijn verschillende soorten escape rooms te vinden online:

Afhankelijk van wat jij leuk vindt en wat je budget is kun je dus allerlei opties kiezen!


10 Valentijns date ideeën

Dit waren ze, mijn 10 Valentijns date ideeën! Hopelijk zat er wat leuks voor je tussen. Zo niet voor Valentijnsdag, dan misschien wel voor een andere keer. Want date avonden/dagen zijn het hele jaar door ontzettend leuk om te doen!

Welke van de 10 bovenstaande dates spreekt jou het meeste aan? Of heb je zelf nog geniale ideeën om het thuis extra leuk te maken? Laat het me weten in de comments!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb jij een Valentijns date georganiseerd naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

9 januari 2022
22 januari 2022

RELATED POSTS

Geef een reactie

X