Vaas met Slang van zelfdrogende klei - DIY - Oktoberdots

Vaas met Slang

Zo veel mooie lege potjes van kaarsen, daar moest ik gewoon een keer wat mee doen. Ze zijn natuurlijk handig om van alles in op te bergen, maar het zijn ook ontzettend leuke kleine vaasjes. Alleen een beetje basic. Dus besloot ik te gaan knutselen en maakte ik een vaas met slang!


Eerst wilde ik de vaas eigenlijk beschilderen met sterren en manen. Maar ik dacht: laat ik eens een keertje wat anders doen. Die manen en sterren kennen jullie nu onderhand wel. Alhoewel.. ik denk dat ik dat gewoon alsnog ga doen met mijn volgende lege potje haha.

Maar voor deze keer is het dus een vaasje met een slang er rond omheen geworden. Helemaal niet zo moeilijk eigenlijk. In deze DIY blogpost leg ik je in een paar simpele stappen uit hoe je een slang of ander object op je vaas kunt kleien.


Vaas met slang

 • Een vaasje
 • Zelfdrogende klei
 • Pattex 100% repair
 • Verf en/of verfstiften
 1. Allereerst heb je natuurlijk je vaas nodig. Ik heb een potje van een opgebrande kaars gebruikt, maar je kunt natuurlijk elk potje of vaasje gebruiken. Maak deze goed schoon en droog.
 2. Kneed je zelfdrogende klei tot het goed soepel is. Ik heb zelf DEZE KLEI gebruikt (er staat dat ie wit is, maar hij is grijs).
 3. Rol er nu een lange worst van die aan één kant steeds dunner wordt. Maak de worst zo lang als je hem op je vaasje wilt hebben. Dit kun je makkelijk testen door hem erop te leggen voor het idee.
 4. Ben je tevreden met de lengte? Maak er dan nu een "slang-vorm" van. De slang mag aan de onderkant gewoon plat zijn, dit deel komt tegen de vaas aan. Maar hou de vorm aan de bovenkant een beetje boller. 5. Met een (metalen) rietje kun je makkelijk schubben in je slang maken. Ik vond dit een tof effect geven, maar het hoeft natuurlijk niet. Ik heb het zelf pas gedaan toen de slang al op de vaas zat, maar vooraf is makkelijker!
 6. En dan komt nu het lastige deel: bepalen hoe je slang op je vaas komt en zorgen dat deze vast blijft zitten. Want de natte klei glijd natuurlijk zo weer van je vaas af.

  Ik heb dit gedaan door de slang een beetje tegen het glas aan te duwen. Daarna heb ik op 2 plaatsen een dun reepje huishoudfolie over de slang heen geplaatst en dat met plakband vast getapet op de vaas. 7. Kijk regelmatig of de rest van je slang al hard genoeg is om de folie weg te kunnen halen. Hier onder droogt de klei namelijk niet goed en door het verschil tussen natte en droge klei kan je slang scheuren. Als dit gebeurt is het nog geen drama, je kunt hem gewoon weer vastlijmen.
 8. Zit je slang perfect om je vaas heen als ie gedroogd is? Top, je kunt kijken of je op de plaatsen waar ruimte is voorzichtig een druppeltje Pattex 100% repair ertussen kunt knijpen. Dit zorgt ervoor dat de klei echt goed aan je vaas vast zit.
 9. Is je slang tijdens het drogen gebroken (zoals bij mij het geval was)? Geen nood! Ga dan eerst verder met stap 10. Lijm hem daarna zo goed mogelijk weer vast met de Pattex 100% repair en laat het goed drogen.
 10. Nu is het tijd om je slang te verven! Mijn slang heeft een compleet zwarte basis gekregen. Ik heb extra goed tussen de scheuren geverfd zodat deze minder opvallen.
 11. Daarna heb ik met zilveren & bronzen lakmarkers van Edding een koraalslang patroon op mijn slang getekend.
 12. Even laten drogen, bloemetjes erin en je vaas met slang is klaar!
Deze DIY was echt trial and error voor mij. Hoe zorg ik dat de slang rond mijn potje blijft zitten? Wat doe ik als de klei scheurt? Hoe maak ik de slang nu weer vast op het potje? Moeten er schubben op of niet? Wat is de juiste lengte voor de slang op mijn vaasje?

Maar al met al ben ik erg blij met het resultaat! Alhoewel ik denk dat ik er droogbloemen in ga zetten in plaats van echte. De zelfdrogende klei mag namelijk niet nat worden, dan wordt deze weer zacht.

En nog een tip: Ben zuinig met de lijm. De 100% repair lijm van Pattex hecht ontzettend goed, dus je hebt niet veel nodig. En als de lijm druipt, krijg je hem gruwelijk moeilijk van je vaas af. Dus gebruik niet te veel.


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf een vaas met slang gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Vaas met Slang
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.