Tuin make-over on a budget - Oktoberdots

Tuin make-over

Toen we van ons appartement naar een echt huis verhuisden, was een van de dingen waar we het meest naar uitkeken het hebben van een tuin! Buiten zitten, een kleine moestuin hebben, meer ruimte voor de konijntjes om rond te dwalen. Maar voordat we konden genieten van de nieuwe buitenruimte moesten we eerst een tuin make-over doen (met een beperkt budget)!


Ik zal je wat foto’s laten zien van de “tuin” toen we het huis kochten. Nu zou ik dit eigenlijk geen tuin noemen, het is meer een stenen binnenplaats. Het aantal planten was op één hand te tellen en de hele grond was bestraat.


Voor de tuin make-over


Een ontwerp maken

Ik wist meteen dat ik veel meer planten nodig had, een border voor mijn bloemen en een voor mijn groenten, gras en een hoekje voor de konijntjes zodat ze de hele dag buiten konden lopen. Dus besloot ik een schets te maken met de juiste maten, zodat we konden zien wat wel en niet zou passen.We hebben het uiteindelijk een beetje veranderd, zodat het hek rond de konijntjes op dezelfde lijn zou eindigen als het zitgedeelte. En we wilden een verhoogd terras in de linkerhoek maar dat was vrij duur, dus dat hebben we overgeslagen. Maar de rest bleef vrijwel hetzelfde als het ontwerp.


Gerecyclede materialen

Omdat we net een huis hadden gekocht toen we begonnen, hadden we niet veel geld te besteden, dus het enige nieuwe dat we kochten was de loungeset en het hek voor het konijnengedeelte.

Ik bouw de stenen muren voor de randen met de stenen die we uit de grond hebben gehaald om ruimte te maken voor het gras. We hebben de grote klinkers verlegd naar de achterkant waar het terras zou komen. En van de overige tegels hebben we stapstenen gemaakt door met een hamer de rechte randen eraf te hakken.Maar nu de tuin helemaal mooi was, was de enige doorn in het oog de lelijke stenen schuur achterin. Dus hebben we 2 weken geleden besloten om wat meer geld in de tuin te investeren (aangezien we toch niet op vakantie kunnen) en begonnen met het timmeren van de achterwand. Ik kan eerlijk zeggen dat ik ZO GELUKKIG ben dat we besloten om dat te doen, het veranderde de hele sfeer van onze tuin.Ons tuin make-over resultaat

En dit is het resultaat! Een gezellige zithoek:


Genoeg ruimte voor de konijntjes om de hele dag buiten te lopen:


Een groenteborder en oppotstation voor mij:


Gras met stapstenen en een bloemenborder:


Een hoekje voor onze container uit het zicht (de tuinslang zit op die plek op deze foto). We hopen dat de klimop snel zal groeien zodat je hem niet meer ziet. En nog wat extra planten voor de ramen:


En dat is het! Ik noem onze Garden Makeover zeker een GROOT succes! Ik ben er nu zo dol op en door het gras en de planten blijft het veel koeler dan toen het nog gewoon steen was.


Tuin make-over resultaat

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

4 Comments

  1. Nathalie schreef:

    Wauw superleuk gedaan! Je groentes/kruiden-plekje is ook zo leuk. Echt gezellig geworden!

  2. Saskia schreef:

    Wat een verschil zeg! En wat leuk dat de konijnen nu ook meer plek buiten hebben. Die van ons liep ook altijd in de tuin. Onze tuin is nu met allemaal stenen maar willen als het weer toelaat nieuwe plantenbakken en plantjes halen!

  3. Sylvia schreef:

    Wauw! Wat een fijne en mooie tuin is het geworden! Ik zou ook heel graag een kruiden/groententuintje willen, nu staat de woonkamer vol, hoop dat de wortels, radijsjes enz. goed gaan groeien 😉

Geef een reactie

Tuin make-over
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.