• No Products in the Cart

Trick or Treat slinger

oktoberdots Trick or Treat slinger Halloween

Nóg een Halloween slinger! Slingers of vlaggenlijnen zijn super leuk om te maken, je hebt er niet veel voor nodig én je kunt ze makkelijk opbergen na het seizoen. Allemaal pluspunten als je het mij vraagt. Vandaag deel ik met jullie een DIY voor het maken van een Trick or Treat slinger.


Het maken van deze vlaggenlijn is echt ontzettend simpel en je kunt hem zo uitbundig versieren als je zelf wilt! Hieronder vind je een lijstje met wat je nodig hebt en daaronder leg ik je uit hoe je deze Halloween slinger het makkelijkst kunt maken.


Dit heb je nodig voor deze Trick or Treat slinger:

  • 4 (gekleurde) A4 vellen
  • Draad of touw van tenminste 2 meter
  • Een schaar of mesje en snijmat
  • Stiften en/of potloden
  • Een printer
  • En als laatste, de Halloween vlaggen printable!

Klik hier om de printable van deze Halloween slinger te downloaden


Knip al eerste de vlag-vorm uit en trek deze 11 keer over op het de A4 vellen. Ik heb gekozen voor een combinatie van oranje en zwart. Maar ook wit, groen en paars zouden fantastische kleuren zijn voor Halloween. Op elk A4 vel past deze vlag 3 keer. Knip of snijd de vlaggetjes netjes uit.

Snijd nu met een scherp mesje heel zachtjes over de breedte van elk vlaggetje op het breedste punt. Snijd er zeker niet doorheen! Maar alleen zo dat je net door het bovenste laagje van het papier heen snijd. Hierdoor kun je de vlaggetjes straks makkelijk om het touw heen vouwen.

Trek vervolgens de letters over op de vlaggetjes. Dit kun je doen door de letters uit te knippen en er omheen te tekenen. Maar je kunt ook de letters op de vlaggen plaatsen en deze met een pen overtrekken zodat je de vorm van de letters op de vlag ziet.

Wanneer alle letters op de vlaggen staan kun je deze zo inkleuren of versieren als je zelf wilt. Ik heb de letters allemaal een ander patroon gegeven in zwart en wit.

Zijn al je vlaggetjes klaar? Leg ze op volgorde naast elkaar en maak ze vast aan het touw. Dit kun je doen met lijm of (dubbelzijdig) plakband. Als je het flapje aan de achterkant niet helemaal vast lijmt of plakt kun je de vlaggetjes nog een beetje verschuiven wanneer je de Trick or Treat slinger ophangt.

Nu kun je de vlaggenlijn ophangen waar je wilt! Bijvoorbeeld voor de openhaard, aan je boekenkast of voor het raam.


oktoberdots Trick or Treat slinger DIY

Heb je deze Trick or Treat slinger gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost? Stuur me dan alsjeblieft het resultaat! Je kunt een mailtje sturen naar babet@oktoberdots.com of tag me op Instagram: @Oktoberdots

7 oktober 2020
10 oktober 2020

RELATED POSTS

Geef een reactie

X