Tekenen op Mokken - Oktoberdots

Tekenen op Mokken

Hoe tof is het om je eigen herfst of halloween mok of glas te maken? Met bepaalde stiften kun je watervast tekenen op mokken. Maar welke stiften zijn nou het beste? En kun je er daarna nog wel veilig uit drinken? Geen zorgen, ik vertel het je!


De afgelopen jaren heb ik heel wat stiften en verfjes geprobeerd om te tekenen op mokken. Sommigen waren prima, anderen echt verschrikkelijk. Maar uiteindelijk heb ik een heel duidelijke winnaar gevonden:

Edding stiften!

Tekenen op Mokken Edding stiften

Deze stiften dekken ontzettend goed. Pakken goed op verschillende ondergronden en gaan er tot nu toe in de was niet af! Ook zijn de Edding glass, metal & plastic stiften er in allerlei kleuren. Van gewone kleurtjes tot neon en metallic. En niet te vergeten de verschillende diktes van de stiften. Ze werken echt ontzettend fijn.


Tekenen op mokken

Voor je begint met tekenen is het heel belangrijk dat je je mokken, glazen, borden of wat je dan ook wilt versieren goed afwast. Doe dit met een ontvettend middel zoals Dreft en droog daarna af met een schone theedoek.


Klik hier voor de mok op deze fotoKlik hier voor het thee tipje op deze foto


Bedenk wat je wilt gaan tekenen. Als je een moeilijk ontwerp wil gaan maken kun je er voor kiezen om het eerst met potlood op je mok te tekenen. Maar je kunt natuurlijk ook meteen met de stiften aan de slag gaan. Ik vind het zelf namelijk juist leuk dat je kunt zien dat het met de hand gemaakt is!

Teken eerst de lijnen, laat deze goed drogen en begin daarna met inkleuren. Om te zorgen dat je geen strepen krijgt kun je dit in meerdere lagen doen. Of met allemaal stipjes.Zorg dat de verf op je mok of andere servies goed droogt voor je er met je hand overheen of aan de andere kant gaat beginnen. Het zou zonde zijn als je je werk verpest!


Aahh een foutje!

Heb je een foutje gemaakt? Haal dit er dan zo snel mogelijk vanaf met een vochtig doekje en wat Dreft. De verf gaat niet meer uit je doek, dus gebruik geen nieuwe theedoeken.

Soms zul je een beetje met je nagel moeten krabben, maar zolang de verf op je mok niet helemaal uitgehard is krijg je het er nog prima vanaf. Op glas kun je ook wat nagellak remover gebruiken, maar doe dit absoluut niet op ander servies! Dan krijg je doffe plekken.


Tekenen op Mokken DIY

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf op een mok, glas of ander servies getekend naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Tekenen op Mokken
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.