• No Products in the Cart

Tartan Herfstblad

Oktoberdots tartan herfstblad

Een tijdje terug zat ik in een wachtkamer door een tijdschrift te bladeren toen ik een schilderijtje met een tartan herfstblad tegen kwam. Herfstbladeren zijn natuurlijk altijd goed en wie mij kent weet dat ik gek ben op tartan/Schotse ruit. Tijd om iets soortgelijks te maken dus!


Meestal kan ik jullie niet vertellen waar mijn inspiratie vandaan komt. Dat komt namelijk echt van alles en nog wat. Maar deze keer werd ik geïnspireerd door het tijdschrift Ariadne at Home. Daar stonden een paar jaar terug super leuke knutsel-ideeën met herfstbladeren in.

Kunstwerkjes maken van gevallen, gekleurde bladeren is een super leuke maar vooral onwijs goedkope manier om een beetje extra herfst in huis te halen. Daarom deel ik de komende tijd een aantal toffe DIYs die je met herfstbladeren kunt maken. En waar je niet veel extra spullen voor nodig hebt.


Oktoberdots tartan herfstblad

Tartan Herfstblad

Materials

 • Een mooi, groot herfstblad
 • Witte en zwarte stift
 • Fotolijstje

Tools

 • Liniaal

Instructions

 1. Zoek een mooi herfstblad en laat deze drogen. Tussen wat keukenpapier met een zwaar boek erop werkt het beste.
 2. Is je blad droog en plat? Dan kun je beginnen met tekenen.
 3. Zet (met een liniaal) eerst de zwarte lijnen op het herfstblad. Ik gebruik hiervoor een Edding 300 permanent marker.

  Oktoberdots tartan herfstblad tekenen
 4. Teken vervolgens witte lijnen langs de zwarte lijnen. Laat sommigen doorlopen en anderen niet voor een echt Schots ruit gevoel.
  Ik gebruik een witte hervulbare acrylstift van Molotow One4all.

  Oktoberdots tartan herfstblad wit
 5. Laat de inkt nu goed drogen en plaats je tartan herfstblad in een lijstje. Je kunt het blad eventueel met dubbelzijdige tape bevestigen op de achterkant, maar dat is niet perse nodig.

Recommended Products

Handig om te gebruiken:


Het vierkante lijstje dat je op de foto ziet komt van de kringloopwinkel, ik kan je dus helaas niet vertellen waar je zoiets kunt kopen. Maar ik zou voor lijstjes sowieso adviseren om eens een kijkje te nemen in een tweedehands zaak. Je kunt er vaak super mooie, echt houten lijstjes kopen voor heel weinig geld. Veel mooier dan een kunststof lijst als je het mij vraagt!


Oktoberdots tartan herfstblad maken

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je deze DIY voor een tof tartan herfstblad gevolgd en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

16 september 2021
19 september 2021

RELATED POSTS

Geef een reactie

X
Skip to Instructions