Stolp met houten paddenstoelen - Oktoberdots

Stolp met houten paddenstoelen

Zoek je leuke decoratie (om zelf te maken) voor de periode tussen Halloween en Kerst? Dan is deze stolp met houten paddenstoelen misschien wel iets voor jou. Je kunt de kleuren helemaal laten aansluiten bij je interieur als je wilt. Of hou de paddenstoelen lekker naturel zodat ze het hele jaar kunnen blijven staan!


Houten paddenstoelen

Als eerst is het natuurlijk handig om te weten waar de houten paddenstoelen voor onder de stolp vandaan komen.

Zoals je kunt zien zijn het er meer dan de 4 die ik in mijn DIY heb gebruikt. Dus als jij een grotere stolp hebt of het graag wat voller zet dan kan dat prima. Of gebruik de overige paddenstoelen voor een ander projectje natuurlijk.


Kleine glazen stolp

De stolp die ik gebruikt heb komt van de kringloopwinkel, ik zou je dus zo niet kunnen vertellen waar je deze exacte kunt kopen. Maar gelukkig zijn er rond deze tijd van het jaar overal leuke stolpen te vinden! Kijk eens bij je tuincentrum zoals Intratuin, bij interieur winkels zoals Xenos, IKEA of Hema of natuurlijk gewoon in de kringloopwinkel bij jou in de buurt!


Stolp met houten paddenstoelen maken

Meet de onderkant van je glazen stolp op en knip van stevig karton een cirkel die ongeveer een centimeter kleiner is (dus 5mm aan elke kant). Dit is de basis voor je paddenstoelen. En plaats hier je paddenstoelen los op zodat je een idee hebt van de opstelling die je wilt maken.

Dit is vooral ook handig bij het bepalen welke paddenstoel welke kleur krijgt!Schilder vervolgens je paddenstoelen in de kleuren die je wilt. Ik wilde graag een inktzwam maken dus voor ik ging schilderen heb ik hier met mijn lijmpistool druppels aan gemaakt. Dat lukte erg goed al zeg ik het zelf!Plak de paddenstoelen met je lijmpistool op de kartonnen basis en lijm er daarna een goede basis van mos rond omheen tot je de basis niet meer kunt zien. Kies voor kleine plukjes mos in plaats van grote stukken zodat je niet te veel van je paddenstoelen bedekt.Lichtjes toevoegen aan je stolp met houten paddenstoelen

Wil je lichtjes toevoegen? Extra leuk! Ik kocht een setje fairy lights van 20 lichtjes op batterijen bij de Action.

Plak een dikke rand van ongeveer 3 hoog onder je kartonnen basis. Laat deze aan de achterkant een stukje open zodat je hier de draad van de lichtjes doorheen kan halen. Het dingetje met batterijen kun je er dan onder opbergen.

Verdeel de lichtjes rondom de paddenstoelen tot je tevreden bent. Lijm ze vervolgens op een aantal punten vast met je lijmpistool en druk daar nog een klein beetje mos bovenop. Je hoeft niet de hele draden te bedekken met mos, dat heb ik ook niet gedaan. Maar zorg wel dat je draden niet omhoog staan.

Als laatste beplak je de rand die zichtbaar is ook nog met mos. Doe dit zo dun mogelijk zodat je platform straks nog wel onder je stolp past.

En dan is je stolp met houten paddenstoelen met fairy lights klaar!


Oktoberdots Stolp met houten paddenstoelen DIY

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Stolp met houten paddenstoelen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.