Spook sierkussen DIY - Halloween DIY - Oktoberdots

Spook sierkussen

Een Halloween DIY in januari? Waarom ook niet! Ik haalde dit weekend sinds lange tijd mijn naaimachine weer eens tevoorschijn om allerlei projecten af te maken die al veel te lang op de plank lagen. Een daarvan was een spook sierkussen. Super makkelijk om te maken en het resultaat is fantastisch!


Het idee van dit kussen komt trouwens niet van mij. Een hele tijd terug tagde Priscilla (@bookaddictNL) mij op Instagram in een post van Pottery Barn met deze geweldige kussens.

Helaas kunnen wij in Nederland niet shoppen bij Pottery Barn (boooeee!). Dus besloot ik zelf aan de slag te gaan en een spook sierkussen te maken. Met een oud vest dat ik niet verkocht kreeg op Vinted. En een stuk zwarte stof dat ik nog over had van de tijd dat ik vleermuizen maakte. Ik tekende een simpel patroon (of eigenlijk alleen een vorm) en ging aan de slag.

Nu hoor ik je denken: “maar ik heb geen naaimachine”. Geen probleem, dit sierkussen is zo simpel, dat kun je makkelijk met de hand naaien, je bent alleen wat langer bezig.


Spook sierkussen

 • Witte stof (minstens 2x zo groot als je kussen moet worden)
 • Een klein beetje zwarte stof
 • Spook patroon (link in de omschrijving)
 • Printer & stift
 • Naaimachine en/of naald & draad
 • Sierkussenvulling
 1. Bedenk hoe groot je je sierkussen wilt maken.
 2. Download het patroon:
  Klik hier voor het spook sierkussen patroon
 3. En print het, knip uit en leg op de stof die je gaat gebruiken.
 4. Teken het patroon over op de achterkant van je stof. En teken het vervolgens nog een keer over maar dan gespiegeld voor de achterkant.
  (Ik heb dit patroon gebruikt en er ongeveer 10 breed omheen getekend om het sierkussen wat groter te maken.)
 5. Knip je 2 stukken (witte) stof uit voor de voor- en achterkant.
 6. Teken vervolgens de ogen en mond op een (zwart) stukje stof en knip ook deze uit.
 7. Speld de ogen en mond vast op de juiste plek op de voorkant van je sierkussen en naai deze vast.
 8. Plaats vervolgens de twee uitgeknipte spoken met de goede kant tegen elkaar aan. Speld ze stevig aan elkaar vast.
 9. Nu naai je rondom het hele spook maar houd ongeveer 10 tot 15 cm open aan de onderkant zodat je het sierkussen nog kunt omkeren.
 10. Draai je spook sierkussen met de goede kant naar buiten en vul hem op met sierkussen vulling.
 11. Helemaal tevreden met de vulling? Naai dan nu met de hand de opening dicht met een laddersteek:


 12. En je spook is klaar!

Je kunt voor dit super toffe Spook sierkussen natuurlijk allerlei soorten stof gebruiken. Ik had toevallig een heel wollige witte stof liggen, maar ook een zacht fleece of ander soort stof kan prima. Daarnaast heb ik alleen de voorkant van mijn spook wit gemaakt, de achterkant is zwart. Maar doe het gewoon lekker zoals jij wilt! Dat is het toffe van handgemaakt: je kunt het precies naar jouw smaak maken. Misschien heb je liever een lachend spook bijvoorbeeld, of een knipogend spook. Of misschien wil je helemaal geen gezichtje. Maak jouw spook kussen uniek!


Oktoberdots spook sierkussen maken

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf een Spook sierkussen gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Spook sierkussen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.