Spook Meringues Recept - Halloween High Tea - Snack - Oktoberdots

Spook Meringues

Als Halloween liefhebber heb je ze vast al wel eens voorbij zien komen: Spook meringues. Maar heb je ze al wel eens gemaakt? Misschien dacht je, net als ik, dat het maken van meringues ontzettend moeilijk is. Foutgevoelig en tijdrovend. Gelukkig kan ik je vertellen dat dat niet zo is! Sterker nog, het is hartstikke makkelijk wanneer je dit recept volgt.


Ik denk dat we het allemaal regelmatig doen. Dingen opslaan omdat je ze ooit nog eens wilt maken, op Instagram of Pinterest. Omdat we de tijd niet hebben, of omdat het wel leuk lijkt maar veel te moeilijk. Dat had ik dus met meringues. Er is zo veel leuks mee te maken, maar het leek me veel te moeilijk.

Maar na 2 meringue recepten kan ik je zeggen dat het echt onwijs makkelijk is! Want hoewel de Meringue Paddenstoelen die ik eerder dit jaar deelde mijn allereerste poging was, zijn ze gewoon gelukt. En deze Spook meringues zijn ook gewoon gelukt. Ik zou zelfs willen zeggen dat het makkelijker is dan koekjes bakken haha.

Dus laat je alsjeblieft niet afschrikken en ga gewoon aan de slag. Het is super leuk om te doen en kijk nou hoe cute het resultaat is! Je kunt deze spookjes in allerlei formaten maken. Kleintjes voor op een taart of cupcakes bijvoorbeeld. Of grote om gewoon los te eten. Misschien zelfs wel als onderdeel van een Halloween High Tea!


Oktoberdots spook meringues

Spook Meringues

Yield: 10
Bereidingstijd: 20 minutes
Baktijd: 1 hour 30 minutes
Afkoeltijd: 30 minutes
Total Time: 2 hours 20 minutes

Ingredients

 • 2 eiwitten
 • 0,25 theelepels wijnsteenbakpoeder
 • 100 g fijne kristalsuiker
 • 75 g chocolade

Instructions

 1. Verwarm de oven dan voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Splits 2 eieren, de dooiers heb je voor dit gerecht niet nodig.
 3. Ontvet je kom en garde door ze goed af te wassen met een ontvettend afwasmiddel. Droog ze af met schoon keukenpapier en wrijf er daarna met een halve citroen over. Op deze manier blijven er geen vetrestjes achter.
 4. Mix de 2 eiwitten met een (staande) mixer tot ze schuimig worden, maar nog niet stijf.
 5. Voeg nu de een kwart theelepel wijnsteenbakpoeder/creme of tartar toe en klop tot de eiwitten stijf worden.
 6. Voeg vervolgens beetje bij beetje 100 gram suiker toe en klop door tot het eiwit stijf en glanzend is. Dit duurt ongeveer 5 minuten bij eiwitten op kamertemperatuur. Koud eiwit kan wat langer duren.
 7. Vul een spuitzak met de meringue en spuit spook vormpjes op de bakplaat.

  Oktoberdots spook meringues spuiten
 8. Bak de spookjes ongeveer 90 minuten in de voorverwarmde oven. Open de oven niet tijdens het bakken!
 9. Haal de spook meringues uit de oven en trek voorzichtig het bakpapier met de meringues van de bakplaat. Laat ze nu volledig afkoelen. Maar niet langer dan nodig, meringues die afgekoeld zijn nemen snel vocht uit de omgeving op en worden dan plakkerig.
 10. Smelt ondertussen 75 gram chocolade au bain-marie. Haal van het vuur zodra de chocolade compleet gesmolten is om het een beetje af te laten koelen.
 11. Teken de chocolade gezichtjes op de spookjes met een dikke satéprikker.
 12. Laat de chocolade goed stollen en je spook meringues zijn klaar! In een luchtdicht doosje kun je ze tot 1 week bewaren.

Door de gezichtjes er met een satéprikker op te tekenen hou je veel controle over de grootte van de ogen en mond van het spookje. In veel recepten zie ik mensen een spuitzak gebruiken, maar dat is onnodig veel werk en veel onhandiger. Met de platte kant van een prikker heb je de gezichtjes in no-time getekend!


Spook Meringues Halloween Snack

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

 1. Booksandsparkles schreef:

  Ahhhh hoe leuk! Een vriendin van me had ze een keer gemaakt, ik ga het ook eens proberen!

Geef een reactie

Spook Meringues
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe