Spell Jar Printable poster - Gratis heksen poster - Oktoberdots

Spell Jar Printable poster

Het is al weer behoorlijk lang geleden dat ik een printable voor jullie heb gemaakt. Tijd voor iets nieuws dus! Omdat veel van mijn lezers gek zijn op een “witchy” vibe heb ik een Spell Jar Printable poster gemaakt die je kunt printen op 2 verschillende formaten.


Voor wie niet weet wat een “Spell Jar” is zal ik het even kort uitleggen:

Een Spell Jar, ook wel flessenspreuken of container-spreuken genoemd, is een oude vorm van folk magic. Over het algemeen is een Spell Jar erg veelzijdig en kan op maat worden gemaakt voor verschillende behoeften en intenties door verschillende ingrediënten te gebruiken. Een flessenspreuk maak je in een aantal simpele stappen.

 • Bepaal je intentie: wat wil je met de spell bereiken?
 • Selecteer een flesje: groot, klein, doorzichtig of juist niet.
 • Kies de inhoud van je fles: hier is de poster handig voor.
 • Vul je flesje.
 • Voeg eventueel een opgerold papiertje met je intentie toe.
 • Verzegel je fles met wax: ook hier kun je de poster voor raadplegen.

Op de poster zie je allerlei soorten intenties met daaronder de ingrediënten die daarbij horen. Helemaal onderaan de poster vind je de verschillende kleuren wax uitgelegd. Net zoals de ingrediënten draagt ook het verzegelen van jouw spell jar bij aan de intentie van je spreuk.

Natuurlijk zijn er ontelbaar veel manieren, doeleinden en ingrediënten voor een spell jar dus deze printable poster is zeker niet compleet. Maar ik heb gekozen voor ingrediënten die over het algemeen makkelijk te vinden zijn en de meest voorkomende intenties. Ben je naar iets specifiekers op zoek? Google dan gewoon eens “Spell Jar + jouw intentie”, dan kom je ongetwijfeld nog veel meer spreuken tegen.


Free Spell Jar Printable Poster

Klik hieronder om de poster te downloaden op jouw gewenste formaat. Je kunt kiezen voor standaard A4 en een grotere A3 poster, deze kun je bijvoorbeeld bij jouw lokale copyshop laten printen!

Oktoberdots spell jar printable poster

Klik hier voor de A4 spell jar poster

Klik hier voor de A3 spell jar poster

Disclaimer: Deze printable is gemaakt voor en door Oktoberdots en mag alleen gedownload worden voor persoonlijk gebruik. Het is dus onder geen enkele voorwaarde toegestaan om deze poster te verkopen, vermeerderen of op een andere manier te verspreiden zowel digitaal als in drukvorm. Daarnaast is het ook niet toegestaan om direct naar de bestanden te linken vanuit een andere blog of ze te uploaden op jouw eigen blog/website. Linken naar deze complete blogpost is wel toegestaan.


Oktoberdots free printable spell jar poster

Heb jij mijn gratis Spell Jar Printable Poster geprint en ergens hangen, of heb je misschien zelfs al wel een spreuk gemaakt naar aanleiding van de poster? Laat het me vooral weten. Tag me in je Instagram post @Oktoberdots of stuur me hieronder een berichtje!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

 1. Maike schreef:

  Hey, thank you sooo much for this!!! The only thing: behind both links i find the Poster for A3. Can you correct that?
  Found you on pinterest and love this poster and your free printables!

Geef een reactie

Spell Jar Printable poster
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.