Slowcooker Appel & peer crumble - kan ook in de oven - Oktoberdots

Slowcooker Appel & peer crumble

Lees eventjes verder voordat je denkt “Ik heb geen slowcooker, ik sla dit recept over”. Je kunt dit recept namelijk ook prima in de oven maken! Dus geen zorgen, je kunt hoe dan ook genieten van deze slowcooker appel & peer crumble.


Ik weet dat veel van jullie geen slowcooker hebben. Het is echt een luxe apparaat en ik ben heel blij dat ik een Crockpot heb gekregen voor mijn verjaardag in februari. Maar gelukkig kun je dit recept ook prima in een gewone oven maken. Je hebt dus helemaal niet perse een slowcooker nodig.

Helaas ben ik nog niet zo skilled met mijn Crockpot dat ik er zelf gerechten voor weet te bedenken. Dus deze fantastische crumble komt van een Amerikaanse foodblogger: Kristines Kitchen Blog.

Om het makkelijker voor jullie te maken heb ik hieronder alle ingrediënten in Europese maten gezet. Zo hoef je niet steeds te zoeken naar wat je nodig hebt.


Dit heb je nodig voor deze Slowcooker Appel & peer crumble:

Voor de vulling:

 • 6 appels en/of peren (in het originele recept staat 8, maar de meeste Amerikaanse appels zijn kleiner dan Nederlandse. 6 is echt meer dan genoeg)
 • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 25 gram kristalsuiker
 • 6 gram kaneelpoeder
 • 1 gram nootmuskaat poeder
 • 2 gram zout

Voor de crumble:

 • 90 gram havermout
 • 90 gram bloem
 • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 3 gram kaneelpoeder
 • 2 gram zout
 • 225 gram koude boter in blokjes

De rest van de uitleg voor dit recept vind je op de blog van Kristine.

Klik hier voor het recept van deze Slowcooker Appel & Peer crumble op Kristines Kitchen Blog


Wil je deze crumble in de oven maken? Doe dan exact hetzelfde als voor de slowcooker, maar doe de ingredienten in een ovenschaal en bak het voor ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.

Serveer met een heerlijk bolletje vanille ijs en je hebt een geweldig dessert of tussendoortje!

oktoberdots Slowcooker Appel & peer crumble met ijs

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

 1. Nathalie schreef:

  Oh man, dat ziet er echt lekker uit!

Geef een reactie

Slowcooker Appel & peer crumble
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.