Slaapkamer makeover - Interieur - Boxspring - Oktoberdots

Slaapkamer makeover

In december werden bij ons op de eerste verdieping nieuwe kozijnen gezet. Een mooi moment om wat andere klusjes ook meteen aan te pakken. Een van de dingen waar ik al een hele tijd ontevreden mee was, was onze slaapkamer. Hij miste karakter. Dit was dus het perfecte moment voor een kleine slaapkamer makeover!


Toen we 3 jaar geleden naar dit huis verhuisden, hebben we veel wit gehouden. Nog nooit had ik zo veel ruimte tot mijn beschikking en ik wilde eerst kijken of ik de indeling zo wel fijn vond. Inmiddels zijn we daar wel over uit, maar er waren nog steeds veel te veel witte muren. Dus zodra er nieuwe kozijnen gezet waren, was het een mooie gelegenheid om ook eens wat aan die witte muren te doen. Allereerst in de slaapkamer!

Eigenlijk stond deze niet bovenaan op de lijst, maar mijn ouders deden hun 2 jaar oude M-line boxspring weg. Omdat ze daar zelf niet lekker op sliepen en rugpijn van kregen. Mijn 2 zusjes hadden allebei al een lekkere boxspring, dus mochten wij het bed hebben. Ons oude bed was namelijk wel aan vervanging toe. En omdat we nu toch een nieuw bed kregen, was het een ideaal moment om dan ook meteen de slaapkamer een makeover te geven.


De slaapkamer – before

Helaas heb ik niet echt goede “voor” foto’s gemaakt, dus hieronder staan wat (wazige) screenshots van een filmpje dat ik heb gemaakt voor de kozijnen vervangen werden.

Zoals je kunt zien is één muur een zacht grijsgroen geverfd, de rest is wit. Ook zie je ons oude IKEA bed op de foto. Niet dat er iets mis is met IKEA, helemaal niet! Maar na bijna 10 jaar waren we toe aan iets anders.


Nieuwe kozijnen

Eerst moest de hele kamer leeg, omdat er nieuwe kozijnen gezet werden. De oude kozijnen waren vermoedelijk ruim 50 jaar oud, rot en beschimmeld. De draairamen sloten niet goed af waardoor het veel te koud werd en we ook veel geluid van buiten hoorden. Dus.. oude kozijnen eruit, nieuwe kozijnen erin!

We kregen ook meteen een nieuwe, strakke witte vensterbank. In plaats van de grijs-beige tegeltjes die we hiervoor hadden. Zo’n verbetering!


De slaapkamer makeover

Tijd om te gaan klussen en verven! Helaas kan ik jullie niet vertellen welke kleur verf ik gebruikt heb. Mijn vader heeft verschillende restjes die hij nog had voor mij gemengd tot de kleuren die ik wilde. De witte muur waar ons bed tegen stond kreeg een mooie, diepblauwe kleur!

De muur waar de witte ladekastjes tegenaan stonden kreeg een complete makeover! Met MDF platen hebben we hier een nep lambrisering tegen gemaakt. Mijn man kon er zich compleet geen voorstelling van maken vertelde hij achteraf. Gelukkig weet ie dat ik meestal wel toffe dingen bedenk. Dus hij vond het allemaal wel prima haha.

Omdat de muur al een grijs-groene kleur had hoefde ik alleen het onbewerkte MDF hout een laag grondverf te geven. Daarna nog één complete laag verf erover en de muur met zelfgemaakte lambrisering was al klaar!


De slaapkamer – after

We besloten de indeling van de slaapkamer ook te veranderen. Kastjes waar het bed stond, het bed waar de kastjes stonden. Dit geeft echt veel meer ruimte terwijl we dezelfde meubels hebben gebruikt.

Het enige wat ik bij heb gekocht is het grote vloerkleed. Omdat wij geen hoofd- en voetbord willen bij onze boxspring vond ik dat de ruimte wat nodig had om het bij elkaar te trekken. En dit grijze vloerkleed doet dat perfect!

Er moeten nog wel wat kleine dingetjes gebeuren hoor. Zo willen we graag nieuwe nachtlampjes, maar we hebben nog niets gevonden dat aan al onze eisen en onze smaak voldoet. En ik wil nog graag mooie nieuwe dozen voor de vakkenkast kopen. Maar met alle winkels die nu dicht zijn staat dat even op pauze. Daarom wilde ik jullie toch alvast graag het resultaat laten zien!


Linkjes naar producten

Ik zal hieronder zo veel mogelijk spullen uit onze slaapkamer proberen te linken (deels affiliate links). Mis je een linkje en wil je graag weten waar iets vandaan komt? Stel je vraag dan in de comments hieronder. Ik zal proberen zo snel mogelijk te antwoorden!


Hopelijk vond je het leuk om mee te kijken met onze slaapkamer makeover! Als je het leuk vindt om een fimpje te zien van hoe het voor en na is, volg me dan op Instagram: @Oktoberdots

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Slaapkamer makeover
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.