Schilderen op hout - Schijfjes boomstam hout - Oktoberdots

Schilderen op hout

Aan goede voornemens in het nieuwe jaar doe ik niet echt. Toch waren er wel een paar dingen die ik meer wilde doen in het nieuwe jaar. Een daarvan was: meer hobbies uitproberen. Schilderen op hout stond al een hele tijd op mijn to-do lijst, tijd om daar eens mee aan de slag te gaan!


Sommige dingen verwateren gewoon naar mate de tijd verstrijkt. Zo had ik een hele tijd terug een tekenclubje met een vriendin samen, maar dat hebben we nu al een hele tijd niet gedaan. Ook dat gaan we vanaf komende week weer oppakken! Samen tekenen vind ik toch leuker dan alleen.

Maar ook werken met andere mediums is iets wat ik graag doe. Vandaar dat ik dit jaar verschillende hobbies ga proberen op te pakken. Deze week was dat kleien (daarvan krijgen jullie het resultaat nog te zien) en schilderen op hout.

Boomstam schijven Intratuin

Dit heb je nodig om te kunnen schilderen op hout

 • Hout: een plank of een boomstam schijf zijn ideaal
 • Potloden om een schets te maken
 • Eventueel een zwarte pen/stift
 • Verf en kwasten

Schilderen op een houten schijf of stuk hout is niet echt moeilijker of anders dan op een canvas, maar het resultaat is wél heel anders. Waar ik op mijn canvas niet van lege stukken houd, ben ik daar op hout blijkbaar ineens gek op!

Mijn grote houten schijven komen trouwens van Intratuin Breda. Ze zijn natuurlijk gesloten op dit moment, maar ze zijn super behulpzaam via social media, website of bestellijn. Ik stuurde ze een berichtje dat ik op zoek was naar houten boomstam schijven en binnen een paar uur lagen ze voor me klaar om opgehaald te worden. Thanks Intratuin Breda!

Inmiddels heb ik ook kleine schijven besteld van 10-12 cm. Via deze link kun je houten schijfjes in allerlei formaten shoppen, met of zonder gaatjes: Shop houten schijven om te schilderen.

Oktoberdots Schilderen op hout schetsen

Schilderen & tekenen

Ik begon met het schetsen van mijn tekening op het hout met een potlood. Druk hierbij niet te hard, want je wil geen diepe lijnen achterlaten in het hout.

Daarna heb ik de lijnen overgetrokken met een zwarte pen en de potlood lijnen uitgegumd. Ik vind het zelf fijn om dit te doen vóór ik ga verven. Maar je kunt de overige lijnen ook later weggummen.

Oktoberdots Schilderen op hout tekenen

Omdat dit de eerste keer was dat ik ging schilderen op hout, heb ik de tekeningen vrij simpel gehouden. Alleen met zwart en wit en 3 losse elementen, maar ik moet zeggen dat ik super blij ben met het resultaat!


Oktoberdots Schilderen op hout gezellig

Heb je ook zin om te schilderen op hout? Maak er dan meteen een gezellige middag van met een vriend(in), partner of huisgenoot. Wat lekkers te drinken en wat snacks erbij zorgt al snel voor een middag-vullende activiteit!

Oktoberdots Schilderen op hout DIY

Heb je zelf geschilderd op hout naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in het resultaat op Instagram @Oktoberdots!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

 1. Marit Weijers schreef:

  Wat leuk gedaan! Mag ik vragen wat voor verf je hebt gebruikt en waar je deze gekocht hebt? Alvast bedankt.

  • Babet schreef:

   Hoi Marit, dankjewel voor je leuke berichtje! De verf die ik gebruikt heb komt gewoon van de Action 😊 maar hoe beter je verf, hoe mooier ie dekt op hout. Dus mocht je aan betere verf kunnen komen dan zou ik dat zeker adviseren.

Geef een reactie

Schilderen op hout
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.