• No Products in the Cart

Salade met pompoen & halloumi

Salade met pompoen & Halloumi

Pompoen wordt vaak gebruikt in vrij zware gerechten zoals stoofschotels of dikke, gevulde soep. Maar wist je dat je pompoen ook heerlijk lauwwarm kunt eten in een salade? Deze salade met pompoen & halloumi is daar een perfect voorbeeld van.


Heb je wel eens van halloumi gehoord? Dit is een heerlijke, zoute kaas uit Cyprus, gemaakt van (voornamelijk) schapen- en geitenmelk. Deze kaas is door z’n textuur ideaal om te grillen omdat ie lekker stevig is en niet zomaar uit elkaar valt. Nog nooit gegeten? Het is echt een aanrader en tegenwoordig gewoon bij de meeste supermarkten verkrijgbaar.

Zoals gezegd hoeft een gerecht met pompoen echt niet zwaar te zijn. Veel herfstgerechten zijn dat vaak wel, maar deze salade bewijst het tegendeel. Fris en licht, maar toch echt herfstig. Afhankelijk van de porties kun je het prima als maaltijdsalade eten. Maar als je een kleinere hoeveelheid maakt dan is het ook heel geschikt als koud tussengerecht als gang van je diner.


Salade met pompoen & halloumi

Klik hier voor het recept voor deze salade met pompoen & halloumi


In het originele recept wordt ook biet gebruikt en ik geloof meteen dat dat erg lekker is in dit recept. Maar zelf ben ik niet zo’n fan van bietjes, dus ik heb ze eruit gelaten en in plaats daarvan extra veel pompoen gebruikt. Het was nog steeds een groot succes.

Heb jij nog meer tips voor lichte recepten met pompoen? Laat het me hieronder weten!

11 September 2020
13 September 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply