Runenstenen DIY - Maak je eigen rune stones - Oktoberdots

Runenstenen DIY

In deze Runenstenen DIY blogpost laat ik je zien hoe je zelf eenvoudig je eigen runenstenen maakt én vind je een printable met uitleg van de verschillende runen. Gebruik ze om antwoorden te krijgen op belangrijke vragen in jouw leven, of gewoon als mooie decoratie voor bijvoorbeeld Bookstagram foto’s.


Wat zijn runenstenen?

Oktoberdots Runenstenen DIY

Runenstenen zijn een oude Oergermaanse traditie die teruggaat tot mogelijk de 3e eeuw. Ze bestaan ​​uit een runenalfabet van 24 letters, meestal gemaakt van hout of steen, die werden gebruikt als een methode voor waarzeggerij. Runenstenen zitten vol krachtige en magische geschiedenis, en werden daarom zeer vereerd en met veel voorzichtigheid gebruikt. In de Noorse culturen en in andere Noord-Europeanen geloofde men dat ze sterke waarzeggende krachten bezaten.

De oorsprong van het woord “rune” komt voort uit het Germaanse woord voor “mysterie” of “geheim”, maar soortgelijke woorden zijn ook te vinden in het Oudiers-Gaelisch, Welsh en Oud-Engels, waar het soms ook “wonder” betekent.

Tegenwoordig worden runen gebruikt als een methode voor innerlijke begeleiding, als een methode om de toekomst te voorspellen en om advies te geven. Eigenlijk zijn runenstenen in dat opzicht vergelijkbaar met Tarotkaarten.


Dit heb je nodig voor de Runenstenen DIY

  • Minstens 25 stenen
  • Een watervaste stift in een kleur naar keuze
  • Optioneel: Vernis
  • Optioneel: Een printer

Runenstenen Betekenissen

Net als bij Tarotkaarten zijn er allerlei verschillende betekenissen te verbinden aan verschillende beeltenissen. Ik heb een printable gemaakt met de namen van de runenstenen uit het 24-letterig alfabet. Daarnaast zie je de betekenissen bij de runentekens die het meest voorkomend en meest gebruikt zijn, maar er zijn nog veel meer betekenissen achter de runen te vinden.

Je kunt de printable hierboven opslaan om als gids te gebruiken. Of klik HIER om de printable te downloaden zodat je hem zelf kunt printen.


Runenstenen maken

Zoals je hierboven bij de lijst met benodigdheden kunt lezen heb je minstens 25 stenen nodig. Ik zou er zelf voor kiezen om er wat meer te verzamelen omdat ik de stenen heb uitgekozen bij de betekenissen van de runen. Denk hierbij aan de vorm of kleur van een steen die je vindt passen bij een betekenis of teken. Of het gevoel van een bepaalde steen.

Om het makkelijk te maken kun je de stenen op de volgorde leggen van de runen zoals je ziet op de printable. Op deze manier kun je nog wisselen of schuiven wanneer je denkt dat een steen toch beter is voor een andere rune.

Heb je alle stenen aan een rune gematcht? Dan is het nu tijd om de runen op de stenen te tekenen. Afhankelijk van de kleur van je stenen kun je dit het beste doen met een witte of zwarte marker. Ik gebruikte mijn Molotow One4All marker, een verf markeerstift die geschikt is voor bijna alle oppervlakken.

Zoals je kunt zien heb ik 1 steen leeg gelaten. Niet iedereen die runenstenen gebruikt kiest ervoor om deze lege steen toe te voegen, maar op mijn printable met uitleg vind je hem wel terug. Daarom heb ik deze er wél tussen zitten.


Afwerking

Wanneer de stift op de stenen goed droog is kun je je runenstenen eventueel vernissen. Dit zorgt voor een diepere kleur, een mooie glans én op deze manier blijft de rune langer mooi. Ik had toevallig Maston Wood Lacquer thuis staan, maar vernis voor steen is natuurlijk nog beter om te gebruiken.

Vernis zowel de voor- als de achterkant, laat je stenen goed drogen en ze zijn klaar voor gebruik! Ik hoop dat je mijn runenstenen DIY leuk vond, je kunt natuurlijk altijd meer leren over runenstenen door te Googlen. Er zijn talloze websites met informatie en evenveel manieren om de stenen te interpreteren. Kies voor een methode die jouw het meest aanspreekt als je de stenen echt wilt gaan gebruiken.


Oktoberdots rune stones DIY

Heb je nu zelf deze Runenstenen DIY gevolgd en runenstenen gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het ontzettend leuk om te zien!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

Geef een reactie

Runenstenen DIY
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.