Roze Lente Bierproeverij - IPA, Weisse & Blond - Oktoberdots

Roze Lente Bierproeverij

Na de zware, donkere bierproeverij van een paar weken geleden vond ik het nu tijd voor iets fris! Met de lente in aantocht zijn er ontzettend veel lekkere, frisse biertjes verkrijgbaar. Precies waar ik van hou. En wat opvallend is, is dat een flink aantal van deze bieren een roze label of blikje hebben. Daarom deze keer een Roze Lente bierproeverij thema!


Moet ik nog vertellen dat deze bieren ook weer van Het Bierhuis Breda komen? Ik denk het niet he. Dat is gewoon DE winkel om de lekkerste, meest bijzondere en unieke bieren te halen in Breda en omgeving. Ik vind het heerlijk om daar rond te snuffelen en soms ter plekke geïnspireerd te worden voor een bepaald thema.

Klik HIER voor een overzichtje van alle eerdere bierproeverijen mocht je nog wat inspiratie willen!


DIT HEB JE NODIG VOOR EEN roze lente BIERPROEVERIJ VOOR 2 PERSONEN

  • Biertjes met een roze label of blikje
  • 2 proefglaasjes van 15ml
  • Optioneel: snacks & een gezellige film

Dit lijstje met perfecte bieren voor een lente bierproeverij bevat van vooral lichte biertjes. Dit past toch beter bij de lente dan zware bieren zoals Tripels, Stouts en Porters.

Hieronder zie je de volgorde waarop wij die biertjes drinken tijdens onze Roze Lente bierproeverij, maar je kunt ze natuurlijk drinken zoals je zelf wilt.


Lichte lente biertjes

Oktoberdots roze lente bierproeverij lichte biertjes
  • Wahja! Tropical Weizen Ale – 5,5% – Brouwerij de Werf
  • V13 Juice Punch NE IPA – 5,8% – Brouwerij Frontaal
  • Spring Blossom Pale Ale – 6,0% – Brouwerij Kees

Medium zware lente bieren

Oktoberdots roze lente bierproeverij medium biertjes
  • Pop my Raspberry Cheesecake Berliner Weisse – 6,0 % – Reketye Brewing Co.
  • Bloesem Blond – 6,2% – Gebrouwen Door Vrouwen
  • Pornstar Martini Blond Ale – 6,5% – De Botanist Shaker Series

Al deze bieren waren echt heerlijk! Vooral de Pop my Raspberry was een verrassend lekker biertje. Je moet er van houden want de smaak is bijzonder, richting een fruitbiertje maar dan veel beter dan je je kunt voorstellen. Maar ik zou ze zo allemaal nog een keer halen!

Deze keer geen film tips voor bij deze proeverij. Want eigenlijk is dit gewoon het beste als je lekker buiten in het lente zonnetje zit te genieten. Maar natuurlijk heb ik wel weer wat frisse hapjes voor bij deze Lente bierproeverij.


Snacks voor bij Roze lente biertjes


Oktoberdots roze lente bierproeverij

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips voor een toffe lente bierproeverij. Het is volgens mij een perfecte activiteit voor dit lange Paas weekend als je verder nog geen plannen hebt!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Roze Lente Bierproeverij
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.