Rabarber-Aardbeientaart - Lente Recept - Oktoberdots

Rabarber-Aardbeientaart

Er is iets met rabarber waar ik me echt nostalgisch van voel. Ik heb geen idee waar het vandaan komt, maar ik vind het gewoon geweldig! De gigantische planten met enorme bladeren en rode stengels. Dus toen ik bij de boer verse rabarber aantrof, kocht ik hem meteen, zonder enig idee wat ik ermee moest. Een van de dingen die ik uiteindelijk maakte, was deze geweldige rabarber-aardbeientaart.


Ik weet dat sommige mensen denken dat alle rabarber heel erg zuur is, en hoewel het absoluut zuur is, hoeft dat helemaal geen probleem te zijn! In dit recept meng je de rabarber met verse aardbeien (en voldoende suiker) zodat deze taart een heerlijke, frisse smaak heeft.


Klik hier voor het Rabarber-Aardbeientaart recept dat ik heb gebruiktHoewel ik absoluut dol was op dit recept, heb ik wel een paar kanttekeningen:

Side-note 1: Ik zou de volgende keer wat suiker aan de korst toevoegen. Het was een beetje te hartig naar mijn smaak.
Side-note 2: Ik sloeg de extra boter over die ze op de taart deden, het was al boter genoeg voor mij.
Side-note 3: Ik weet dat het recept er niet om vraagt, maar vergeet niet de taartvorm in te vetten!
Side-note 4: Als je het bestrijken van eieren overslaat en plantaardige boter gebruikt, zoals Flora, is dit recept vegan, yay!


Rabarber-Aardbeientaart

Het maken van deze taart is heel eenvoudig. Je kunt zelfs in de winkel gekocht taartdeeg gebruiken als je wilt. Maar ik heb het zelf gemaakt, zoals dit recept zegt. Meng het deeg, laat het afkoelen, snijd en meng het fruit (hoewel rabarber eigenlijk een groente is) met de rest van de ingrediënten. Gooi het in de taart en bak het!

Serveer het met slagroom of ijs en je hebt lente & zomer op een bord! De taart was een groot succes bij de mensen die dit weekend langskwamen.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Rabarber-Aardbeientaart
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.