• No Products in the Cart

Pygmy Puff Plush

Oktoberdots Pygmy Puff Plush DIY

Tijd voor een toffe Harry Potter DIY! Een van de leukste creatures uit de Wizarding World vind ik toch wel de Pygmy Puff. Ze zijn schattig, ze zijn rond, met grote ogen en véél haar.. ze zijn gewoon super leuk. En nu kun je je eigen Pygmy Puff Plush maken!


Je hebt wel een klein beetje naai-skills nodig om deze knuffel te maken, maar het is niet echt heel moeilijk. Hopelijk zijn mijn instructies duidelijk, want ik heb nog nooit zelf een patroon voor een knuffel bedacht. Maar als je vragen hebt, stel ze vooral onder deze post en ik zal ze zo snel en goed mogelijk proberen te beantwoorden.


Dit heb je nodig voor je Pygmy Puff Plush:

Oktoberdots Pygmy Puff Plush materials
 • ± 30 bij 30 cm fluffly (roze of paarse) stof
 • Een medium stuk stof voor het gezichtje
 • Een klein stukje stof voor de oren en ogen
 • Veiligheidsoogjes, knopen of iets anders om ogen mee te maken
 • Garen om mee te naaien
 • Dik zwart garen voor de neus
 • Een scherpe schaar
 • Een pen
 • Kussenvulling
 • Een printer en papier voor het patroon van het gezichtje

Hoe maak je het hoofdje

Download en print het “naaipatroon kop en oren” hier: klik hier om het patroon te downloaden

Bepaal welke kant van de stof je wil gebruiken en trek het hoofdpatroon twee keer over op de binnenkant van de stof. Markeer waar de oren moeten komen.

Knip ongeveer 5 mm rond het patroon. Je onderdelen voor het hoofdje zouden er zo uit moeten zien.

Vouw elke kant van het hoofd dubbel met de goede kant van de stof naar binnen en naai het gespleten deel aan elkaar. Dit zorgt voor een beter gevormd hoofdje.

Zoals je kunt zien, zie je de genaaide split van buitenaf nauwelijks. Maar geloof me, het hoofd ziet zo beter uit wanneer het gevuld is dan wanneer het gewoon plat is.

Knip de oortjes uit, vouw ze dubbel zoals op de tweede foto en speld ze vast aan de buitenkant van je stof, op de plek waar de streepjes aan de binnenkant staan. Zorg ervoor dat ze op dezelfde manier worden vastgemaakt, zodat de oren straks op de juiste plek zitten.

Leg het andere stukje voor het hoofdje erop zodat de buitenkant van de stof op elkaar ligt en de oren ertussen zitten. Naai rond het hele hoofd, maar laat aan de onderkant ongeveer 1-2 cm open zodat je het hoofd straks kunt vullen.

Draai het hoofdje met de goede kant naar buiten en markeer de plek waar je de ogen wilt hebben.

Knip kleine cirkels uit die iets groter zijn dan de ogen die je wilt gebruiken. Als je veiligheidsogen gebruikt, moet je een klein gaatje in de stoffen rondjes en in het hoofd maken. Steek de ogen daar door en bevestig ze.

Als je knopen of borduursels gebruikt, kunt je de ogen gewoon op hun plek naaien.

Vul nu het hoofd en naai het onderste deel netjes dicht met een laddersteek zoals hierboven weergegeven. En trim de oren een beetje als je wilt. De mijne waren iets te lang, dus ik heb ze wat korter gemaakt.

Ik ben vergeten een foto te maken van de volgende stap, maar met een dikke zwarte draad kun je een klein neusje in het midden van het hoofd borduren. Je kunt natuurlijk ook elke andere kleur gebruiken.


Hoe maak je het lijf

Knip een cirkel met een diameter van ongeveer 30 cm en “rijg” deze langs de rand met een dubbele draad. Maak een stevig begin door een paar keer op dezelfde plek te naaien en rijg daarna de draad door de hele rand. Aan het einde trek je hard aan je draad, dus zorg dat je het begin echt stevig vast hebt gemaakt.

Ik heb vrij grote steken gemaakt, ongeveer 1 cm, als de hele cirkel is geregen kun je aan de draad trekken zodat de randen naar elkaar toe trekken. Op die manier krijg je een kleine, pluizige “tas”. Als het overgebleven gat ongeveer zo groot is als het hoofdje kun je de draad afwerken door weer een aantal keer op dezelfde plek te naaien.

Sluit je roze bol niet helemaal! Laat een ruimte open die ongeveer zo groot is als het hoofd van de Pygmy Puff Plush.

Vul je roze zakje nu met kussenvulling tot je een mooie, ronde bol krijgt.

Naai nu het hoofd in de opening van het lijf (weer met een laddersteek). Het kan een paar rondjes naaien duren voordat het mooi is bevestigd zonder grote gaten. Ik heb een keer of 3 rond het hoofdje genaaid zodat ie echt mooi op z’n plek zit.

En dat is het! Daar heb je je ongelooflijk schattige, ronde, donzige en gewoon onwijs cute Pygmy Puff-plushie!

Ik ben echt gek op de mijn, en zelfs mijn man vindt ze leuk. De eerste die ik maakte woont nu dan ook in zijn man-cave haha. Ik weet dat Pygmy Puff vooral in verschillende roze en paarse tinten verkrijgbaar bestaat, maar als ik ooit een donzige stof in roest / pompoenkleur tegenkom, dan maak ik er zeker nog een!


Als je je eigen Pygmy Puff plush maakt: laat me alsjeblieft het resultaat zien! Je kunt me een foto mailen of me taggen op Instagram (@Oktoberdots). Ik vind echt niets leukers dan zien wat jullie maken!


En als je vragen hebt over het proces, laat dan een reactie achter onder deze blogpost, zodat andere mensen het ook kunnen lezen! Ik help je graag verder!

12 May 2020

RELATED POSTS

1 Comment

 1. Reply

  Nathalie Lamers

  30 August 2020

  Ohh zo schattig! Jij bent ook gewoon zo goed in deze dingen, maar met deze uitleg lukt het me misschien ook nog wel!

Leave a Reply

%d bloggers like this: