Pumpkin Spice Tea Latte - PSL zonder koffie - Oktoberdots

Pumpkin Spice Tea Latte

Met het Pumpkin Spice Latte-seizoen in aantocht zijn er ongetwijfeld veel theedrinkers die zich afvragen wanneer er nou eens een drankje voor hen komt. Nou, ik heb goed nieuws! Ik ben namelijk aan het experimenteren geweest met een recept voor Pumpkin Spice Tea Latte en ik kan je vertellen: hij is GOED!


Ik waarschuw je wel alvast, hij smaakt uiteraard niet helemaal hetzelfde als een PSL. Maar dat is ook helemaal niet de bedoeling wanneer je niet van koffie houdt. Deze PSTL is wat mij betreft een volwaardige vervanging voor een koffie drankje.

Ook perfect als je wél van koffie houdt maar bijvoorbeeld ’s avonds geen caffeine meer wilt. Als ik na m’n lunch nog drankjes met koffie ga drinken dan weet ik namelijk al dat ik ’s avonds met geen mogelijkheid in slaap kan komen. Maar het is juist zo ontzettend lekker om ’s avonds met een heerlijke Pumpkin Spice Latte en een goed boek op de bank te kruipen. Gelukkig is dit de ideale oplossing!

De basis van dit thee-herfst-drankje is bijna hetzelfde als die van de koffie variant, maar met een paar kleine aanpassingen.


PUMPKIN SPICE & POMPOEN SIMPLE SYRUP MAKEN

In dit recept voor verwijs ik naar Pumpkin Spice (klik hier voor mijn recept) en Pompoen Simple Syrup (klik hier voor het recept). Ik adviseer je echt om deze dingen zelf te maken en geen kant-en-klare te kopen. De smaken van zelfgemaakte Pumpkin Spice en pompoen siroop zijn veel beter. En er zit ook nog eens veel minder suiker en/of conserveermiddel in.


Oktoberdots Pumpkin Spice Tea Latte

Pumpkin Spice Tea Latte

Yield: 1
Bereidingstijd: 10 minutes
Total Time: 10 minutes

Ingredients

 • 300 ml (plantaardige) melk
 • 2 zakjes zwarte thee
 • 1/2 theelepel Pumpkin Spice
 • 30 ml Pompoen Simple Syrup

Instructions

 1. Doe 300 ml (plantaardige) melk in een pan.
 2. Voeg een halve theelepel Pumpkin Spice toe aan de melk en roer dit goed door.
 3. Hang 2 theezakjes voor zwarte thee in de melk, ik koos voor Engelse Melange.
 4. Breng de melk met kruiden en theezakjes aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
 5. Schenk 30 ml Pompoen Simple Syrup in je theeglas.
 6. Giet de hete melk in je glas met pompoen siroop.
 7. Is je glas nog niet helemaal vol? Vul dit dan aan met opgeschuimde melk.
 8. Strooi nog wat extra kaneel of Pumpkin Spice bovenop en je Pumpkin Spice Tea Latte is klaar!

Recommended Products

Handig om te gebruiken:


Pumpkin Spice Tea Latte

En zo maak je dus eenvoudig je eigenlijk Pumpkin Spice Tea! Hou je van een extra kruidige PSTL? Dan kun je de gewone zwarte thee vervangen voor een Chai thee. Dit zorgt voor nóg meer kruidensmaak aan je thee. Maar pas op dat het niet te heftig wordt. Eventueel kun je ook half zwart en half chai proberen. Experimenteer er gewoon mee tot ie voor jou perfect is!


Pumpkin Spice Tea Latte Recept

De laatste tijd zie ik een zinnetje vaak voorbij komen op Instagram wanneer iemand mijn DIY of recept heeft geprobeerd. Oktoberdots made me do it.

Dus mocht je dit recept voor Pumpkin Spice Tea Latte proberen en het resultaat delen, tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots) en gebruik: #oktoberdotsmademedoit

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Pumpkin Spice Tea Latte
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe