Pumpkin Spice Iced Tea - Oktoberdots

Pumpkin Spice Iced Tea

Aangezien de temperaturen nog steeds zo hoog blijven heb ik een nieuwe zomers herfst-recept voor jullie. Pumpkin Spice Iced Tea combineert de smaken van de herfst met het frisse van de zomer. Want hoe graag ik nu ook een warme PSL zou drinken, daar is het gewoon nog veel te heet voor.


Het maken van dit zomer-herfst drankje is eigenlijk echt heel makkelijk. Je kunt er ook heel fijn mee varieren door verschillende kruiden of fruit te gebruiken. Maar ik vond de combinatie in dit recept een heel goede match!

Deze ijsthee is de perfecte oplossing voor wie wel iets koel herfstigs wil drinken, maar niet van Iced Pumpkin Spice Latte houdt.


Oktoberdots Pumpkin Spice Iced Tea

Pumpkin Spice Iced Tea

Yield: 2 liter
Bereidingstijd: 20 minutes
Afkoeltijd: 1 hour
Total Time: 1 hour 20 minutes

Ingredients

 • 6 tot 8 zakjes English breakfast thee
 • 250 ml Pompoen siroop
 • 1 appel

Instructions

 1. Breng 500 ml water aan de kook in een pannetje.
 2. Haal het water van het vuur zodra het kookt en hang er 6 tot 8 zakjes English breakfast tea in. Laat deze ongeveer 15 minuten trekken.
 3. Verwijder de zakjes zonder ze uit te knijpen, daar wordt je iced tea namelijk bitter van.
 4. Voeg 250 ml pompoen siroop toe en roer goed door.
 5. Laat het nu goed afkoelen in de koelkast.
 6. Snijd een appel in schijfjes en doe deze met flink wat ijs in een grote kan.
 7. Giet 250 ml thee-siroop in de kan en vul af met ongeveer 750 ml water.
 8. Nu is je ijsthee klaar om te serveren!

Recommended Products

Handig om te gebruiken:


Pumpkin Spice Iced Tea tip!

Is je ijsthee toch wat te bitter? Dat kan te maken hebben met de kwaliteit van je thee of hoe lang je de thee hebt laten trekken. Maar gelukkig is dat heel simpel op te lossen.

Als je iced tea te bitter is dan kun je heel simpel een mespuntje baksoda toe voegen. Roer het goed door, laat even een paar minuutjes staan en je zult merken dat je thee veel minder bitter is. Van de baksoda proef je verder helemaal niets, tenzij je veel te veel toevoegt natuurlijk!

Hou je van heel zoete thee? Voeg dan gerust wat meer pompoen siroop of extra suiker toe. Hou je juist niet van te zoet? Voeg dan de helft van de siroop toe en vul eventueel aan met wat extra pumpkin spice kruiden om toch de herfstige smaak te krijgen.


Oktoberdots Pumpkin Spice Iced Tea recept

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Pumpkin Spice Iced Tea
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe