Pumpkin Spice Dalgona koffie - PSL - Herfst koffie - Oktoberdots

Pumpkin Spice Dalgona koffie

Wie de afgelopen tijd actief is geweest op social media kan het niet gemist hebben: de Dalgona koffie rage. Ik zelf heb er ook al eerder over geblogd. Maar nu het September is vond ik het tijd voor een twist. Pumpkin Spice Dalgona koffie is wat mij betreft de perfecte herfst-koffie.


Een korte uitleg voor wie het wel gemist heeft. Dalgona koffie is een trend die overgekomen is vanuit Zuid-Korea. Het is een combinatie van oploskoffie, suiker en water, opgeklopt tot een koffie creme. Je drinkt dit koffie-drankje koud als een iced coffee.


Pumpkin Spice Dalgona koffie

  • Pumpkin Spice
  • 30 g suiker
  • 30 g oploskoffie
  • 30 ml heet water
  • 2 g pumpkin spice
  • 500 ml plantaardige melk
  1. Voeg 30 gram suiker, 30 gram oploskoffie, 30 ml heet water en 2 gram pumpkin spice toe aan een hoge beker. En mix met een elektrische garde tot het een romig, stijf geheel wordt.
  2. Giet 2x 250 ml ijskoude melk (optioneel met ijsklontjes) in een hoog glas en schep in elk glas de helft van de opgeklopte koffie bovenop de melk.
  3. Serveer de Pumpkin Spice Dalgona koffie met een rietje en geniet van je ideale koude herfst-ijskoffie!
Drankjes
Zuid-Korea
Oktoberdots Pumpkin Spice Dalgona koffie recept

Dit recept voor ijskoffie met pumpkin spice is ideaal voor de warmere herfstdagen. Zeker wanneer je uitkijkt naar de fantastische, kruidige smaken van het najaar, maar het buiten nog 25 graden is. Een ijskoude dalgona koffie met kaneel en andere kruiden zorgt ervoor dat je je hoofd koel kunt houden, maar toch van je favoriete herfst-smaken kunt genieten.

Zelf gebruik ik Cold Pressed Creamy Coconut melk van Alpro voor deze Pumpkin Spice Dalgona Koffie, omdat de smaak van kokosnoot ontzettend goed combineert met de kruidige pumpkin spice. Maar je kunt natuurlijk elke soort melk gebruiken die je maar wilt.


Heb je zelf ook een Pumpkin Spice Dalgona koffie gemaakt? Dan vind ik het super leuk als je me laat weten wat je er van vond! Laat een comment achter hier onder het blog of stuur me een berichtje op Instagram: @Oktoberdots

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Pumpkin Spice Dalgona koffie
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.