• No Products in the Cart

Pumpkin Spice Dalgona koffie

Wie de afgelopen tijd actief is geweest op social media kan het niet gemist hebben: de Dalgona koffie rage. Ik zelf heb er ook al eerder over geblogd. Maar nu het September is vond ik het tijd voor een twist. Pumpkin Spice Dalgona koffie is wat mij betreft de perfecte herfst-koffie.


Een korte uitleg voor wie het wel gemist heeft. Dalgona koffie is een trend die overgekomen is vanuit Zuid-Korea. Het is een combinatie van oploskoffie, suiker en water, opgeklopt tot een koffie creme. Je drinkt dit koffie-drankje koud als een iced coffee.


Dit heb je nodig voor 2 grote glazen Pumpkin Spice Dalgona koffie

  • 7 gram oploskoffie
  • 25 gram suiker
  • 30 ml water
  • 6 gram pumpkin spice (klik hier voor het recept)
  • 500 ml melk, kokos/soja/havermout/koe/geit/etc.

Wat bij dit receptje vooral belangrijk is is dat je de hoeveelheden oploskoffie, suiker en water gelijk houdt qua volume. Dus gebruik je 2 eetlepels oploskoffie? Dan gebruik je ook 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels water.


Doe de oploskoffie, suiker, water en pumpkin spice in een hoge kom en klop dit met de (elektrische) garde tot je een romige, luchtige creme krijgt.

Vul 2 grote glazen met ijskoude melk naar keuze en een paar ijsklontjes.

Oktoberdots Pumpkin Spice Dalgona koffie recept

Schep hier de Pumpkin Spice Dalgona koffie creme op, steek er een metalen rietje of lange lepel in en je drankjes zijn klaar om te serveren!


Zelf gebruik ik Cold Pressed Creamy Coconut melk van Alpro, omdat de smaak van kokosnoot ontzettend goed combineert met de kruidige pumpkin spice. Maar je kunt natuurlijk elke soort melk gebruiken die je maar wilt.

7 September 2020
10 September 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply