Pumpkin Queen Sweater DIY met zachte strijkfolie - Oktoberdots

Pumpkin Queen Sweater

Net als met veel decoratie is er ook qua kleding zo veel meer leuks te vinden in de USA dan in Nederland. Pyjama’s met Halloween prints, gebreide truien met herfstbladeren en natuurlijk sweaters met college-achtige teksten maar dan over het najaar. En nu we invoerrechten moeten betalen over alles buiten de EU is het helemaal niet meer aantrekkelijk om dingen uit het buitenland te bestellen. Daarom laat ik je zien hoe makkelijk je zelf een Pumpkin Queen Sweater met toffe tekst kunt maken!


Natuurlijk is het af en toe fijn als je gewoon dingen kunt kopen in de winkel. Maar hoe veel toffer en origineler is het wanneer je dingen zelf maakt? Zo weet je dat je precies maakt wat je graag wilt hebben.

Zo ook met deze Pumpkin Queen Sweater. Door in Word of een ander programma de tekst te zetten kun je de letters zo groot maken als je zelf wilt en op DaFont.com heb je de keuze uit ontelbaar veel verschillende lettertypes.

Let er wel op dat je de tekst in spiegelbeeld zet wanneer je zelf aan de slag gaat. Of maak het jezelf makkelijk en download mijn printable versie om een Pumpkin Queen Sweater te maken precies zoals het voorbeeld!


Dit heb je nodig voor je Pumpkin Queen Sweater


Tekst op Sweater

Afhankelijk van je kledingmaat en/of borstomvang kun je zelf het beste kijken hoe breed je je tekst wilt hebben. In veel gevallen is tussen de 25 en 30cm een mooie afmeting.

Maak een bestand met de tekst die je op je Pumpkin Queen Sweater wilt zetten. Of teken de tekst met de hand zodat je een design met jouw eigen handschrift maakt. Zet de tekst vervolgens in spiegelbeeld.

Wil je dezelfde sweater maken als in deze blogpost? Download dan de printable hieronder!


Klik hier om de Pumpkin Queen tekst PDF te downloaden


Knip de tekst zo uit dat je een rand van ongeveer 0,5 tot 1cm rondom wit laat. Plaats de print in spiegelbeeld op de matte achterkant van de strijkfolie en plak deze rondom goed vast zodat de print nauwelijks kan verschuiven.

Snijd nu de tekst zo nauwkeurig mogelijk uit met een scherp mesje.

Tip! Wanneer je niet weet hoe je tekst in spiegelbeeld kunt printen kun je ook de tekst gewoon printen of tekenen. Trek de tekst over met een dikke zwarte stift zodat deze doordrukt op de achterkant. Plaats “goede kant” naar beneden op de achterkant van de flockfolie en nu heb je tekst in spiegelbeeld!


Printfolie op sweater bevestigen

Wanneer je een nieuwe sweater gebruikt voor deze DIY kun je deze het beste eerst wassen en drogen.

Teken vervolgens met een wit potlood lijnen waar je de letters wilt bevestigen. Op deze manier weet je zeker dat de tekst netjes recht blijft.

Plaats de letters met de transparante, glanzende transferfolie-kant naar boven op de trui en plaats het strijkijzer er 20 tot 30 seconden op zonder stoom te gebruiken en zonder te bewegen. Strijk niet heter dan je sweater aan kan!

Laat de letters compleet afkoelen. Nu kun je de doorzichtige transferlaag er voorzichtig af trekken.

Keer je sweater binnenste buiten en strijk nu nog een keer over de plaats waar de tekst zit. Het is belangrijk dat je de trui vanaf nu altijd binnenstebuiten strijkt om te voorkomen dat je de letters los trekt.

En je zelfgemaakt Pumpkin Queen Sweater is klaar!


Oktoberdots Pumpkin Queen Sweater DIY

Heb je zelf een Pumpkin Queen Sweater gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het ontzettend leuk om te zien!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Pumpkin Queen Sweater
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.