• No Products in the Cart

Pumpkat Naaipatroon

Daar is ie dan! Op veler verzoek deel ik met jullie mijn Pumpkat naaipatroon. Of eigenlijk naaipatronen, want zowel het patroon voor de kleine als de grote pompoen kat knuffel vind je in deze blogpost.


Wel wil ik meteen zeggen dat ik geen naai-expert ben en al helemaal geen held in patronen maken. Het zijn letterlijk gewoon platte vormen die ik dubbel uit stof geknipt heb en op elkaar genaaid.

Helaas heb ik niet genoeg materialen meer om stap voor stap te laten zien hoe ik mijn Pumpkats gemaakt heb. Maar ik zal het zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen. Als je vragen hebt, stel ze dan alsjeblieft onder deze blogpost zodat anderen het ook kunnen lezen. Maar ik ben écht geen expert dus je zult zelf wel iets van naai-kennis moeten hebben.

Dit naaipatroon is alleen voor persoonlijk gebruik, het is niet toegestaan knuffels gemaakt met dit patroon door te verkopen op welke manier dan ook.


Dit heb je nodig om een Pumpkat te maken:

  • Zachte stof in oranje
  • Een klein stukje bruine of zwarte stof voor de tak
  • Een klein stukje groene stof voor het blaadje
  • Oogjes en een neusje
  • Knuffel- of kussenvulling
  • De printables voor het Pumpkat Naaipatroon
  • Een printer

Download en print het naaipatroon

Allereerst heb je het naaipatroon voor de Pumpkats nodig. De kleine Pumpkat werd bij mij ongeveer 23 cm hoog en 16 cm breed. De de grote was 30 cm hoog en 25 cm breed.

Klik hier voor het Kleine Pumpkat Naaipatroon
Klik hier voor het Grote Pumpkat Naaipatroon

Print de printable die je wilt en knip alle vormen uit. Bij de kleine Pumpkat heb ik het steeltje en het blad geïmproviseerd, dus je moet zelf even kijken hoe groot je ze wil.

Trek alle vormen 2x over op de stof naar keuze, of leg de stof dubbel, en knip het uit. Laat bij het uitknippen een extra randje van ongeveer 1 cm rondom je getekende lijn om alles aan elkaar te kunnen naaien.


Pumpkat-hoofd naaien

Begin met het naaien van het steeltje en het blad. En vouw vervolgens het blad om het steeltje heen aan de onderkant.

Leg de twee delen van het hoofdje op elkaar met de goede kant van de stof naar binnen. En met bovenaan in het midden tussen de oren het steeltje met blad naar binnen toe. Speld goed vast zodat er niets verschuift en naai vervolgens het hele hoofd rondom, maar houd een ruimte van 5 cm onderaan open.

Draai het hoofd nu binnenstebuiten zodat het met de goede kant naar buiten zit. Teken de ogen en neus af op de plek waar je wilt en bevestig.

Vul het hoofdje met kussenvulling, zorg dat het goed in de hoeken van de oren komt zodat deze netjes overeind blijven staan.


Pumpkat-lijf naaien

Maak je de kleine Pumpkat? Leg de twee delen van het lijf met de goede kant van de stof naar binnen op elkaar en naai vast. Laat hier bovenaan een evengrote ruimte als bij de onderkant van het hoofd.

Maak je de grote Pumpkat? Naai dan eerst de armpjes aan en vul deze met kussenvulling.

Leg vervolgens de twee delen van het lijf met de goede kant van de stof naar binnen. En plaats de gevuld armpjes tussen de lagen stof zodat ze naar binnen helemaal bovenaan het lijfje. Speld ze goed vast zodat ze niet verschuiven en naai ze vast tussen de twee lagen stof. Laat ook hier een ruimte open, even groot als de ruimte aan de onderkant van het hoofdje.

Vul de lijfjes met de knuffelvulling tot een stevigheid die jij fijn vindt. Ik wil mijn knuffels nooit te stevig dus ik gebruik niet te veel vulling.


Pumpkat in elkaar zetten

Oktoberdots-ladder-stitch

Als laatste naai je het hoofd van je Pumpkat op het lijf. Dit doe je door gebruik te maken van een “ladder steek” of “ladder stitch”. Op de afbeelding zie je hoe dat eruit ziet.

Ga een paar keer het hoofdje rond tot de beide delen stevig op elkaar zitten.

Naai nu (als je wilt) met zwart garen een klein kruisje op de buik van je Pumpkat als navel en hij is klaar om geknuffeld te worden!


pumpkat naaipatroon pompoen kat

Heb je zelf een Pumpkat gemaakt naar aanleiding van mijn blog en printable? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots of mail me het resultaat naar babet@oktoberdots.com!

29 oktober 2020
31 oktober 2020

RELATED POSTS

Geef een reactie