Prikbord makeover DIY met verf & zilver flakes - Oktoberdots

Prikbord makeover

Zolang ik me kan herinneren heb ik altijd al een prikbord in mijn kamer gehad. Vroeger was dat in mijn slaapkamer, tegenwoordig in mijn werkkamer. Vol met willekeurige gedachtenspinsels. Maar zo’n bruin ding van kurk paste eigenlijk helemaal niet bij de rest van m’n interieur, vandaar deze blogpost over een prikbord makeover!


Mocht jij naturel hout met kurk nou wél mooi vinden dan is daar helemaal niks mis mee natuurlijk! Alleen in mijn werkkamer past het niet en ik kan me voorstellen dat meerdere mensen graag een prikbord in een andere kleur zouden willen.

Je prikbord een makeover geven is gelukkig helemaal niet moeilijk. Sterker nog, het is veel makkelijker dan je zou denken. Want wist je bijvoorbeeld dat je met acrylverf op waterbasis ook gewoon over het kurk heen kunt verven? Ik had geen idee of dat kon, maar ik heb het geprobeerd en het resultaat zie je hier. Prima gelukt al zeg ik het zelf!


Dit heb je nodig voor een prikbord makeover:

  • Prikbord
  • Acryl verf op waterbasis
  • Kwasten
  • Optioneel: versiersels zoals glitters, bloemen, etc.

Een prikbord shoppen

Natuurlijk heb je eerste een prikbord nodig. De mijne heb ik al jaren in mijn kamer hangen, maar via de link hieronder vind je allerlei prikborden in allerlei maten. Voor dit project is een prikbord met een houten rand het beste.

Saai prikbord

Klik hier om jouw prikbord te shoppen.


Begin met de makeover

Ik heb mijn prikbord niet geschuurd of gepoetst, hij was goed stofvrij en aangezien het hout onbehandeld is was schuren ook niet nodig. Meteen aan de slag met verf dus! Met twee lagen zwarte acrylverf op waterbasis (van de Action) was het prikbord goed egaal zwart.

Prikbord makeover

Daarna heb ik er met een dun laagje lijm deze zilveren flakes (ook van de Action) opgeplakt. Maar je kunt de rand natuurlijk versieren zoals je zelf wilt. Er zijn zo veel gave opties. Droog-/nepbloemen, glitters, stickers, met een glitterpen erop schrijven, van alles kan.

Alles even goed laten drogen en je bent klaar! Ik ben ontzettend blij met resultaat, mijn nieuwe prikbord past helemaal in m’n werkkamer nu.

Oktoberdots prikbord makeover resultaat

Mooie punaises in zilver & goud

Nu mijn prikbord makeover klaar was wilde ik eigenlijk geen lelijke punaises in het bord prikken. Die grote, platte prikkers passen niet bij wat ik ermee wilde. Daarom ging ik op zoek naar leuke, kleine punaises en dit zijn ze geworden:

Mooie punaises goud en zilver

Klik hier om deze punaises te shoppen


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Prikbord makeover
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.