• No Products in the Cart

Potten met pompoen-deksel

Oktoberdots potten met pompoen-deksel

Zo goed als elke ruimte in mijn huis decoreer ik voor de herfst. Zelfs de toilet wordt in stijl aangekleed. Maar ineens bedacht ik me dat ik nog heel weinig herfst en Halloween deco voor mijn keuken heb. Dus maakte ik deze super toffe potten met pompoen-deksel!


Je kunt dit natuurlijk met elk soort pot maken. Maar als je de deksels wilt verven is hout wel het handigste. Ik heb deze mooie glazen voorraadpotten gekocht bij Blokker. Maar je kunt echt van alles en nog wat gebruiken. Zelfs lege (jam) potjes zijn geschikt!


Glazen voorraad potten


Kleine pompoentjes maken

Vervolgens heb je natuurlijk ook nog pompoentjes nodig. In de herfst kun je vaak op meerdere plekken (zoals de Action of SoLow) wel kleine plastic pompoentjes kopen. Maar omdat ik natuurlijk altijd al veel eerder met herfst bezig ben maak ik ze het liefst zelf. Met de mallen die je hiernaast ziet en wat gips maak je in een handomdraai zo veel pompoentjes als je maar nodig hebt!


Oktoberdots potten met pompoen-deksel

Potten met pompoen-deksel

Materials

 • Potten met deksel
 • Kleine pompoentjes
 • Montagekit
 • Verf
 • Schuurpapier

Instructions

 1. Als eerste heb je natuurlijk je potten en pompoentjes nodig. Heb je die kant-en-klaar gekocht? Dan kun je meteen verder met stap 4.
 2. Heb je nog geen pompoentjes? Maak deze dan eerst. Ik gebruik zelf altijd sneldrogend gips. Binnen 20 minuten is dat uitgehard en kun je verder!


 3. Als je pompoenen klaar zijn, schuur deze dan licht op aan de onderkant.
 4. Schuur de deksel van je potten. Zowel houten als metalen deksel zijn beter te verven als de ondergrond niet al te glad is.
 5. Bevestig je pompoenen op de deksels met (snel hechtende) montage kit. Dit zorgt ervoor dat je straks daadwerkelijk het deksel op kunt tillen aan de pompoen!


 6. En nu kun je je deksels gaan verven! Ik heb gekozen voor Burnt Sienna en zwart omdat deze kleuren veel terugkomen in de rest van mijn herfst en Halloween decor. Maar je kunt natuurlijk elke kleur gebruiken die je maar wilt!


 7. Laat alles goed drogen en klaar zijn je potten met pompoen-deksel!

Potten met pompoen-deksel in elke kamer

Zoals je kunt zien is het echt helemaaaaal niet moeilijk om op deze manier een beetje herfst in je keuken te brengen. Maar deze potten zijn ook perfect voor andere ruimte in je huis. Bewaar er bijvoorbeeld wattenschijfjes in in de badkamer. Of theelichtjes in de woonkamer. Verf de deksels in een kleur die perfect past bij jou interieur. Op die manier maak je je huis weer een stukje persoonlijker!


Oktoberdots potten met pompoen-deksel DIY

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf wat potten met pompoen-deksel gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

8 juli 2022
13 juli 2022

RELATED POSTS

Geef een reactie

X
Skip to Instructions