Pompoenpitjes met Bacon smaak roosteren - Recept - Oktoberdots

Pompoenpitjes met Bacon smaak

Misschien heb je de reclames op social media al wel eens voorbij zien komen, Bacon poeder dat alles echt naar bacon laat smaken. Ik wel in elk geval en ik was benieuwd, dus ik bestelde een potje. Nu alleen nog bedenken waar ik het op zou doen.. En zo zijn deze Pompoenpitjes met Bacon smaak geboren!


Of deze Bacon Seasoning van Deliciou nou echt naar bacon smaakt laat ik in het midden. Het heeft er zeker wel wat van weg maar het zijn natuurlijk alleen maar “gerookte” kruiden, geen vlees. En daarnaast heb ik ook al ruim 15 jaar geen vlees gegeten, dus die vergelijking kan ik niet maken. Toch vind ik het een erg lekker smaakje, rokerig en zoutig, heerlijk! Daarom leek het me leuk om er pompoenpitten mee te kruiden, wat mij betreft erg geslaagd.

Vraag je je nou af “Hoe kom je aan ongebakken pompoenpitten?“. Dat is heel simpel, je haalt ze gewoon uit je pompoen!

Dus de volgende keer dat je een pompoen nodig hebt voor een gerecht, kun je de pitten bewaren en er geweldige snacks mee maken. KLIK HIER om alle verschillende recepten voor pompoenpitten te bekijken.


Pompoenpitjes met Bacon smaak

 • 75 g pompoenpitten
 • 10 g olijfolie
 • 12 g Bacon Seasoning
 1. Haal zo veel mogelijk van de draderige binnenkant van de pompoen tussen de pitjes uit. Doe de pompoen pitten vervolgens in een bak met koud water. Was ze even goed en laat ze daarna 5 minuten staan. De pitten blijven drijven terwijl (het meeste van) de pompoendraden naar de bodem zakken.
 2. Zet ondertussen de oven aan en verwarm deze voor op 175 °C.
 3. Schep de pompoenpitten met een zeefje uit het water en droog ze goed met een theedoek.
 4. Doe ze in een kommetje met 10 gram olijfolie en ongeveer de helft (6 gram) bacon kruiden, meng dit goed door zodat alle pitjes bedekt zijn.
 5. Verspreid de pitten nu in een dun laagje op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er geen pitten op elkaar liggen, deze worden dan niet goed gaar.
 6. Doe de pompoenpitten in de oven voor 25 tot 30 minuten en schep ze elke 10 minuten om. Zo worden ze allemaal even krokant.
 7. Wanneer ze klaar zijn laat je ze een beetje afkoelen, strooi de rest van de bacon seasoning er overheen en ze zijn klaar om te eten!
Snacks
Amerikaans

Pompoenpitjes met Bacon smaak

Heb je zelf Pompoenpitjes met Bacon smaak gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots, ik vind het altijd zo tof om te zien wanneer je iets maakt van mijn blog!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

 1. […] pompoenpitjes met jullie. Allebei met een flink sterke smaak, namelijk Ranch Dressing en Bacon Flavour. Maar dat is helemaal niet perse nodig. Je kunt ook heel simpele pompoenpitten maken met een beetje […]

Geef een reactie

Pompoenpitjes met Bacon smaak
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.