Pompoen-wortelsoep met crème fraîche - Recept - Oktoberdots

Pompoen-wortelsoep met crème fraîche

Dit is dus geen erg innovatief recept, maar een paar van jullie vroegen me hoe ik mijn pompoensoep maak. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete pompoensoep met jullie: pompoen-wortelsoep met crème fraîche.


Nu kan ik een heel verhaal gaan typen zoals je vaak ziet bij food bloggers. Maar daar heb ik helemaal geen zin in. Ik wil gewoon mijn favoriete pompoensoep recept met jullie delen, dus hier is ie!


Pompoen-wortelsoep met crème fraîche

 • 1 Hokkaido-pompoen
 • 4 grote wortelen
 • 1 grote ui
 • 1 teentje knoflook
 • 125 ml crème fraîche of haverfraiche
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Een liter groentebouillon
 1. Snijd de ui in grote stukken en bak in een eetlepel olijfolie tot ze glazig worden.
 2. Snijd het teentje knoflook en voeg toe aan de uien, bak 2 minuten.
 3. Snijd de Hokkaido-pompoen en 4 wortelen in stukjes en voeg toe aan de pan, bak 5 minuten.
 4. Voeg de liter groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het 10 minuten sudderen of tot de wortel en pompoen zacht zijn.
 5. Mix de soep tot je een hele gladde soep krijgt, je kunt hiervoor een blender of een staafmixer gebruiken.
 6. Schep de soep in 4 kommen en schep in het midden een grote lepel creme fraîche of haverfraiche. Je kunt de crème fraîche ook tijdens het mixen aan de soep toevoegen als je dat liever hebt.
Soep

En dat is alles! Dit is mijn favoriete pompoensoep: Pompoen-wortelsoep met crème fraîche. De worteltjes maken het wat zoeter en de creme fraîche maakt het heerlijk smeuïg!Als je nu besluit om deze heerlijke soep ook zelf te maken, stuur me dan gerust een foto via e-mail, Facebook of Instagram! Ik vind het helemaal geweldig om te zien wat je van mijn blog maakt.

En heb je zelf een aanrader voor een lekkere pompoensoep, laat dan een berichtje achter onder deze blogpost. Ik ben altijd in voor het uitproberen van nieuwe recepten (zolang ze vegetarisch zijn).

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

2 Comments

 1. Sylvia schreef:

  Mmm, pompoensoep vind ik er altijd zo lekker uit zien, alleen al door de kleur! Afgelopen herfst/winter zelf gemaakt voor het eerst, maar nog opzoek naar een recept met meer smaak. Ik ben benieuwd naar deze (nu mijn vriend overtuigen om het nogmaals mee te maken + eten 😉 )

Geef een reactie

Pompoen-wortelsoep met crème fraîche
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.