• No Products in the Cart

Pompoen-wortelsoep met crème fraîche

Dit is dus geen erg innovatief recept, maar een paar van jullie vroegen me hoe ik mijn pompoensoep maak. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete pompoensoep met jullie: pompoen-wortelsoep met crème fraîche.


Nu kan ik een heel verhaal gaan typen zoals je vaak ziet bij food bloggers. Maar daar heb ik helemaal geen zin in. Ik wil gewoon mijn favoriete pompoensoep recept met jullie delen, dus hier is ie!


Pompoen-wortelsoep met crème fraîche

Pompoen-wortelsoep met crème fraîche

Yield: 4
Voorbereidingstijd: 10 minutes
KooktijdTime: 20 minutes
Total Time: 30 minutes

Ingredients

 • 1 Hokkaido-pompoen
 • 4 grote wortelen
 • 1 grote ui
 • 1 teentje knoflook
 • 125 ml crème fraîche of haverfraiche
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Een liter groentebouillon

Instructions

  1. Snijd de ui in grote stukken en bak in een eetlepel olijfolie tot ze glazig worden.
  2. Snijd het teentje knoflook en voeg toe aan de uien, bak 2 minuten.
  3. Snijd de Hokkaido-pompoen en 4 wortelen in stukjes en voeg toe aan de pan, bak 5 minuten.
  4. Voeg de liter groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het 10 minuten sudderen of tot de wortel en pompoen zacht zijn.
  5. Mix de soep tot je een hele gladde soep krijgt, je kunt hiervoor een blender of een staafmixer gebruiken.
  6. Schep de soep in 4 kommen en schep in het midden een grote lepel creme fraîche of haverfraiche. Je kunt de crème fraîche ook tijdens het mixen aan de soep toevoegen als je dat liever hebt.

En dat is alles! Dit is mijn favoriete pompoensoep: Pompoen-wortelsoep met crème fraîche. De worteltjes maken het wat zoeter en de creme fraîche maakt het heerlijk smeuïg!Als je nu besluit om deze heerlijke soep ook zelf te maken, stuur me dan gerust een foto via e-mail, Facebook of Instagram! Ik vind het helemaal geweldig om te zien wat je van mijn blog maakt.

En heb je zelf een aanrader voor een lekkere pompoensoep, laat dan een berichtje achter onder deze blogpost. Ik ben altijd in voor het uitproberen van nieuwe recepten (zolang ze vegetarisch zijn).

24 oktober 2019
31 oktober 2019

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Beantwoorden

  Sylvia

  2 mei 2020

  Mmm, pompoensoep vind ik er altijd zo lekker uit zien, alleen al door de kleur! Afgelopen herfst/winter zelf gemaakt voor het eerst, maar nog opzoek naar een recept met meer smaak. Ik ben benieuwd naar deze (nu mijn vriend overtuigen om het nogmaals mee te maken + eten 😉 )

  • Beantwoorden

   Babet

   3 mei 2020

   Het is echt aan aanrader dit! 😁

Geef een reactie

X
Skip to Recipe
%d bloggers liken dit: