Pompoen Simple Syrup - DE basis voor je herfst drankjes - Oktoberdots

Recepten zijn op dit moment nog niet (goed) zichtbaar op de nieuwe website.
Ik werk er hard aan om ze er weer op te krijgen, bedankt voor je geduld!

Pompoen Simple Syrup

Wanneer je graag cocktails maakt heb je vast al eens gehoord van simple syrup. Speciaal voor de herfst heb ik daar een mooie variatie op gemaakt: Pompoen Simple Syrup. De perfecte basis voor herfst cocktails, mocktails en natuurlijk de basis van Pumpkin Spice Latte!


Een heerlijke siroop om als basis in allerlei soorten drankjes te gebruiken. Met Pumpkin Spice en echte pompoen! Dit recept zorgt voor ongeveer 430 ml Pumpkin Simple Syrup. En geloof me, dat is op voor je het weet.

Wanneer je echt gek bent op cocktails met deze siroop of op Pumpkin Spice Lattes, dan kan ik je aanraden om 2 keer zo veel te maken. Verdubbel het recept en bewaar het in een grote weckpot.

Omdat de siroop met gemak 3 maanden houdbaar is hoef je niet bang te zijn dat je het weg moet gooien en zo kun je er een hele tijd mee doen.


pumpkin simple syrup

Pumpkin Spice & Pompoen puree maken

In dit recept voor verwijs ik naar pompoen puree (klik hier om te lezen hoe je dat maakt) en pumpkin spice (klik hier voor mijn recept). Als je de tijd hebt zou ik altijd adviseren om zelf gemaakte puree en spice te gebruiken in plaats van uit een potje. De smaken hiervan zijn vaak veel beter.


Pompoen Simple Syrup

 • Pompoen puree
 • Pumpkin Spice
 • 300 g kristal suiker
 • 250 ml water
 • 1 kaneelstokje
 • 1 g Pumpkin Spice
 • 15 g pompoen puree
 1. Doe de 300 gram witte suiker en 250 ml koud water in een steelpannetje. Breng dit langzaam aan de kook terwijl je blijft roeren tot alle suiker is opgelost. De vloeistof wordt perfect doorzichtig op het moment dat alle suiker opgelost is zoals je hieronder ziet.

 2. Voeg vervolgens het kaneelstokje, 15 gram pompoen-puree en 1 gram pumpkin spice kruidenmix toe. Dat is ongeveer 1/3 theelepel, maar dat hangt natuurlijk ook weer af van het formaat van je theelepels.
 3. Roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten zachtjes koken.
 4. Giet de hete pompoen-siroop nu door een zeefje in een glazen potje en laat het afkoelen. Daarna kun je het in de koelkast bewaren.
Drankjes
Amerikaans

Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk om deze siroop met pompoen kruiden te maken. Voor een PSL kun je de siroop meteen gebruiken. Wil je er een (koude) cocktail mee maken? Dan moet je het wel echt eerst laten afkoelen. Vandaar dat ik altijd een flinke pot voorraad maak, op deze manier kan ik de siroop uit de koelkast pakken zodra ik het nodig heb.


Oktoberdots pompoen simple syrup

Heb je deze Pompoen Simple Syrup gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots. Ik vind het altijd zo tof om te zien wanneer je iets maakt van mijn blog!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

7 Comments

 1. […] ongeveer 30 ml pompoen simple syrup in een groot […]

 2. […] dit recept verwijs ik naar pompoen simple syrup (klik hier om te lezen hoe je dat maakt) en pumpkin spice (klik hier voor mijn recept). Allebei deze super simpele receptjes vind […]

 3. […] dit recept verwijs ik naar pompoen simple syrup (klik hier om te lezen hoe je dat maakt) en pumpkin spice (klik hier voor mijn recept). Heb je geen pompoen puree? De pompoen simple […]

 4. […] voor verwijs ik naar Pumpkin Spice (klik hier voor mijn recept) en Pompoen Simple Syrup (klik hier voor het recept). Ik adviseer je echt om deze dingen zelf te maken en geen kant-en-klare te kopen. De smaken van […]

 5. […] Pompoen siroop recept > […]

 6. Jacoline schreef:

  Zojuist weer een nieuwe voorraad gemaakt; yum!

 7. […] 250 ml pompoen siroop toe en roer goed […]

Geef een reactie

Pompoen Simple Syrup
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
%d bloggers liken dit: