Pompoen kussen - Oktoberdots

Pompoen kussen

Één van de meest gespotte herfst trends van dit jaar is toch wel het pompoen kussen. Vorig jaar zag je overal het spook kussen verschijnen, daar heb ik toen ook een DIY van gemaakt. Maar die van dit jaar is ietsje moeilijker. In deze blogpost laat ik je zien hoe je zelf een pompoen kussen kunt maken.


Nou kan ik natuurlijk gaan doen alsof ik zelf het wiel heb uitgevonden. Maar ik ben helemaal niet goed in naaipatronen maken. Een simpele DIY zoals het spookkussen van vorig jaar of het candy corn kussen van het jaar daarvoor lukt nog wel. Maar een pompoen met allemaal losse stukken? Nope, dat gaat mijn kennis te boven.

Dus ging ik op Pinterest op zoek naar de beste pompoenkussen DIY. Ik heb er heel wat bekeken voor ik er eentje gevonden had die duidelijk genoeg was. Want heel veel DIYs knopen gewoon een lap stof bij elkaar en binden daar een touwtje omheen. Ziet er best leuk uit natuurlijk, maar echt bruikbaar is het niet.

Het pompoen kussen dat je in deze blogpost ziet is wél lekker knuffelbaar en waarschijnlijk ook een stuk steviger. Je naait alle “parten” van de pompoen namelijk netjes aan elkaar waardoor de vorm al heel mooi is. Daarna maak je met extra garen de vorm nog wat meer pompoenig. Het wellness fleece dat ik gebruikt heb is heerlijk zacht!


Pompoen kussen maken

Oktoberdots pompoen kussen maken DIY

Voor het pompoen kussen dat je hier op de foto’s ziet heb ik de uitleg van The Spruce Crafts gebruikt. Enige naai-kennis is wel handig, want het is geen super makkelijk patroon. Maar je hoeft zeker geen expert te zijn.

Het enige dat ik aan deze DIY veranderd heb is de dikte van de pompoen-stengel. Ik vond deze vrij dik en niet zo lekker in verhouding. Aan de holle kant heb ik er ongeveer 1/3 afgehaald om tot het resultaat te komen dat je hier ziet.


Oktoberdots pompoen kussen DIY

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf een pompoen kussen gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Pompoen kussen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.