Pompoen kaarsenhouder - Halloween & Thanksgiving - Oktoberdots

Pompoen kaarsenhouder

Vergis je niet! Deze Pompoen kaarsenhouder lijkt misschien makkelijk, maar het is nog verrassend hard werk. Toch zijn ze zeker het werk waard, want kijk nu hoe gezellig ze staan.


Het lijkt op een makkelijke DIY en dat klopt deels. Je hebt er maar weinig voor nodig, maar er zit een “maar” bij. Het deel onder de steel van de pompoen, waar je in moet snijden, is ONTZETTEND hard! Maar dan ook echt héél hard. Ik was zelfs bang dat ik mijn mes zou breken.

Dus alsjeblieft, ben voorzichtig! Doe deze DIY niet met kinderen, hoe simpel ie er ook uit ziet. En snijd jezelf alsjeblieft niet in je vingers.


Dit heb je nodig voor 1 Pompoen kaarsenhouder:

  • Kleine pompoen met platte onderkant
  • Kaars
  • Scherp en stevig mes

Het is heel belangrijk dat je een pompoen kiest die goed rechtop blijft staan. De kaars bovenin maakt hem namelijk top-zwaar. Dus als de pompoen van zichzelf al wiebelt, zal ie met de kaars erin gaan omvallen.

Breek het steeltje voorzichtig van je pompoen af. Ik bewaar de steeltjes voor een volgende DIY.

Trek de omtrek van de kaars over op je pompoen. Dit kun je behoorlijk strak doen zodat het gat straks niet te groot wordt.

Snijd nu een gat bovenin de pompoen. Zoals ik al eerder aangaf is de pompoen op deze plek echt onwijs hard. Snijd dus voorzichtig in kleine sneetjes. Je kunt het gat altijd nog groter maken mocht dat nodig zijn.

Duw vervolgens de kaars in de pompoen standaard en zorg dat ie netjes rechtop staat.

Ik heb het gat van de pompoen afgedicht met kaarsvet en ook wat kaarsvet over de pompoenen laten druppelen. Hopelijk zorgt dit er voor dat de pompoen minder snel gaat schimmelen, omdat er minder lucht bij kan.


Voor Halloween heb ik gekozen voor een zwarte en oranje kaars. Maar straks na Halloween in november, of zelfs voor Thanksgiving, kun je er hele stijlvolle decoratie van maken door te kiezen voor een witte of gouden kaars!

Oktoberdots Pompoen kaarsenhouder DIY

Heb jij deze Pompoen Kaarsenhouder voor Halloween of Thanksgiving gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Pompoen kaarsenhouder
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.