Pompoen donuts met vanille & kaneel glazuur - Oktoberdots

Pompoen donuts

Omdat het weer grijs en grauw is tijdens mijn vrije week heb ik de meeste tijd bakkend en kokend doorgebracht. Genoeg tijd om nieuwe recepten te proberen, als het even kan met een echte Autumn-vibe. Dus deze pompoen donuts waren echt perfect en ik kan je alvast verklappen: ze zijn ZO lekker!


Net als veel recepten op mijn website heb ik dit recept niet zelf bedacht. Ik ga geen dingen opnieuw uitvinden waar iemand al heel veel tijd in heeft gestoken om te perfectioneren. Wat ik wél doe is heel veel recepten testen, de helft ervan haalt het niet tot de website omdat ik ze gewoon niet lekker genoeg vond. Dus alle recepten die je op mijn blog vindt zijn echt de moeite waard!

Geglazuurde pompoen donuts

Klik hier voor het Baked Pumpkin Donuts recept door Old World Garden Farms

Dit zijn alle ingrediënten die je nodig hebt voor de pompoen donuts:

En dit zijn de ingredienten die je nodig hebt voor het glazuur:

  • 180 gram poedersuiker
  • 55 gram gesmolten boter
  • 30 gram water
  • 4 gram vanille extract
  • En ik heb ook nog een snufje kaneel toegevoegd

Deze schattige mini-donuts heb ik gemaakt met m’n donut-maker. Een soort wafelijzer, maar dan met donut-vormpjes.
Klik hier om de donutmaker te bekijken.
Ze zien er super leuk uit en je kunt er allerlei verschillende cake-gerechtjes mee maken!


Als je geen bakvorm voor donuts hebt zoals in het recept gebruikt wordt en geen donut-maker zoals ik heb, dan kun je ook prima pompoen muffins maken met dit recept! Hou gewoon de baktijd goed in de gaten en prik af en toe met een saté-prikker in het midden van de muffins om te testen of ze al gaar zijn. Als je prikker er droog uit komt (met wat kleine kruimeltjes) dan kun je er vanuit gaan dat je muffins klaar zijn.

Één van de beste dingen van dit recept vind ik dat er échte pompoen puree in zit! Veel “pompoen” gerechten bevatten vaak alleen maar pumpkin spice, maar geen echte pompoen. Dit recept gelukkig wel!

Tip! Als je deze pompoen donuts vooraf maakt, laat het glazuur er dan af. Het beste kun je het glazuur er pas op doen op het moment dat je ze serveert. Je kunt het best een uurtje laten staan, maar als je ze langer laat liggen dan trekt het vocht van het glazuur in de donut en krijg je een zompige boel.


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Pompoen donuts
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.