Papier-maché Halloween letters - BOO - Marquee letters - Oktoberdots

Papier-maché Halloween letters

Misschien wel één van de makkelijkste soorten Halloween decoratie om zelf te maken. Deze papier-maché Halloween letters kun je zelf zo gek versieren als je maar wilt en zijn na Halloween makkelijk op te bergen, wel zo handig.


Je kunt deze kartonnen letters zelf from scratch maken, maar vind je het leuker om ze gewoon te versieren dan zijn ze ook op allerlei plekken te koop. Je kunt de letters (of cijfers) zo gek versieren als je maar wilt, maar het is wel fijn om een goede basis te hebben. Ik heb daarvoor decoupage papier gebruikt, dat is dun genoeg om fijn mee te kunnen werken. Maar ook stevig genoeg zodat het niet te snel scheurt.

Ik kocht de meeste van mijn materialen bij Hobby-koopjes.nl. Dit is géén gesponsorde post! Maar ik vond de materialen erg fijn om te mee te werken, heel betaalbaar én ze werden snel geleverd. Wat mij betreft dus zeker een vermelding waard.


Dit heb je nodig voor papier-maché Halloween letters

  • Papier-maché letters (klik hier)
  • Decoupage papier of ander papier (klik hier)
  • Crea patch lijm (dit kocht ik bij de Action)
  • Kwastjes
  • Een schaar en/of mesje
  • Eventuele andere versiersels die je op je letters wil plakken

Ik ga proberen uit te leggen hoe ik de letters beplakt heb, maar het is vooral gewoon een kwestie van doen! Het is echt niet moeilijk.


Voorkant

Bestrijk je letter aan de voorkant met lijm, zorg dat het goed verdeeld is. Plak daarna het vel netjes in het midden op de letter. Ik heb steeds elke stap voor iedere letter gedaan zodat de lijm tussendoor kon drogen.


Zijkanten

Knip bij de hoekjes het papier in, zo kun je het netjes zonder kreukels omvouwen. Doe lijm op het deel dat je nu gaat beplakken. Dit kun je het beste in kleine stukjes doen omdat de lijm snel droogt.

Omdat deze lijm (en andere decopatch/decoupage lijm) tegelijkertijd als vernis werkt kun je er rustig genoeg van gebruiken. Zoals je hieronder ziet heb ik de hoeken stevig vastgeplakt door veel lijm te gebruiken.


Achterkant

Nadat je de hoekjes hebt vastgeplakt is het de beurt aan de grote stukken. Zorg dat je de complete achterkant goed bedekt, maar als er stukken overlappen dan kun je deze beter netjes afknippen. Met de restjes kun je straks eventueel kale stukjes opvullen.


Binnenkant

Wanneer je de complete letters aan de voor-, zij- en achterkant hebt beplakt kun je beginnen met de ruimtes middenin de letters. Ik heb deze zo voorzichtig mogelijk ingesneden met een scherp mesje. Daarna kun je de stukjes papier naar binnen vouwen en vast plakken. Kleine stukjes die leeg blijven kun je opvullen met het overgebleven papier.

Wanneer je alles hebt beplakt bestrijk je de complete papier-maché letter nogmaals met de Crea Patch lijm. Dit zorgt voor een mooi vernis-laagje over de letters en maakt ze ook beter bestand tegen vuil en vocht.

Als je wilt kun je de letters nu nog verder versieren met van alles en nog wat. Denk aan glitters, Halloween beestjes, stukjes stof, bloemen en ga zo maar door.


Heb jij toffe Halloween decopatch letters gemaakt? Ik ben heel benieuwd hoe ze eruit zien! Tag me in je foto’s op Instagram @oktoberdots of mail me de foto’s!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Papier-maché Halloween letters
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.