Paddenstoel sieraden standaard maken van klei - Oktoberdots

Paddenstoel sieraden standaard

Wie mij volgt op Instagram heeft al het een en ander voorbij zien komen over mijn paddenstoel sieraden standaard die ik gemaakt heb van klei. Ik denk niet dat ik ooit al eens zo veel moeite heb gehad met een project. Het idee in mijn hoofd zag er heel tof en stijlvol uit, maar ik kreeg de paddenstoel gewoon niet goed. Gelukkig hebben jullie me wat tips gegeven en ben ik, na nog 2x proberen, eindelijk blij met het resultaat!


Helaas heb ik niet van alle stappen een foto gemaakt, maar ik ga hieronder zo goed mogelijk proberen uit te leggen hoe je deze paddenstoel sieraden standaard makkelijk zelf kunt maken. En hopelijk heb je ook wat aan mijn tips en struggles, ik laat je hieronder alles zien.


Dit heb je nodig om zelf een paddenstoel sieraden standaard te maken


Paddenstoel kleien

Eerst heb ik de onderdelen voor de paddenstoel gemaakt. De steel en de hoed van de paddenstoel heb ik los van elkaar gemaakt zodat de stam niet zou inzakken door het gewicht van de hoed tijdens het drogen. Maar ook zodat de hoed niet zielig omlaag zou hangen.

Het voordeel van een paddenstoel kleien is dat niet alles perfect recht en glad hoeft te zijn. De stam heb ik ruw met de hand gevormd met een bredere basis onderaan zodat hij goed kan blijven staan. En de ring of kraag die je ziet heb ik los gekleid en daarna bovenaan de stam geplakt. Zoals je ziet is de bovenkant van de stam heel ruw zodat de lijm straks goed hecht.

De hoed is anders qua vorm dan het uiteindelijke resultaat, een onderdeel van de struggles haha. Ik heb de kap gevormd door een ruwe cirkel te maken die aan de randen steeds dunner wordt. Vervolgens heb ik deze in een kom geplaatst met de onderkant naar boven en er de groeven voor de sporen in gekrast met een sateprikker.


Paddenstoel standaard in elkaar zetten

Nadat alles goed droog is (dat duurt wel even want de stam is dik) kun je de onderdelen verven. Op deze manier kun je het beste bij alle hoekjes en deukjes.

Wanneer de verf van de hoed goed droog is is het tijd om de sieraden haakjes te bevestigen. Ik heb dit gedaan door een klein gaatje te prikken met een punaise op de plek waar de haakjes moesten komen. De oogjes van de haakjes heb ik met een klein tangetje een beetje open getrokken en daarna kun je ze er zo in draaien.

Toen ik dacht dat ik helemaal tevreden was heb ik de hoed met montagekit op de stam gelijmd. Dit maakt het geheel super stevig. En dan ben je klaar! Of niet….

oktoberdots paddenstoel sieraden standaard maken

Poging 2, en 3, en 4..

Toch was ik niet blij met het eindresultaat, er miste iets en het algehele sfeertje was niet zoals ik wilde. Helaas was ik zo enthousiast geweest dat ik meteen alles heb vernist waardoor het vrij lastig was om nog wat aan de paddenstoel sieraden standaard te veranderen.

Met een mesje heb ik de verf van de hoed afgeschraapt. Eerst met het idee om het opnieuw te verven. Maar ineens bedacht ik me dat ik de vorm van de hoed net zo goed meteen kon aanpassen, dus dat deed ik!

Ik vroeg jullie om advies over de kleuren en de meesten vonden de stam te donker en kozen voor een traditioneel rood voor de hoed. Dus nadat de de hoed opnieuw compleet droog was ging ik aan de slag.

Maar nog steeds was het niet wat ik wilde. Gewoon niet de juiste vibe en zoals je kunt zien heb ik nog geprobeerd de stippen eraf te vegen haha.

Dus uiteindelijk heb ik teruggepakt op mijn favoriete stijl voor ALLES: zwart met geschilderde sterretjes. Tijdens het spuiten van de hoed kwam er ook flink wat verf op de stam, maar met een beetje witte verf erover maakte het ineens één mooi geheel.

Als laatste heb ik de paddenstoel op een houten schijfje gelijmd met wat plukjes mos rond de basis.

paddenstoel standaard basis met mos

En het resultaat zie je hier! Het heeft me flink wat tijd en moeite gekost, maar ik ben er nu eindelijk blij mee!

oktoberdots paddenstoel sieraden standaard DIY

Heb je een Paddenstoel Sieraden Standaard gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in het resultaat op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het altijd onwijs leuk om te zien wat jullie maken!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Paddenstoel sieraden standaard
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.