Omkeerbaar Herfst & Halloween bord - Oktoberdots

Omkeerbaar Herfst & Halloween bord

Zoals ik een tijdje terug al vertelde ligt mijn focus dit jaar op wat grotere DIY projecten. En dan bedoel ik niet perse projecten waar je dagen lang mee bezig bent, maar letterlijk groter qua formaat. Dingen die je echt in je interieur kunt laten passen. Zo ook dit omkeerbaar Herfst & Halloween bord. Een keer werk, twee keer plezier!


Het leuke aan deze DIY is dat je hem op elk gewenst formaat kunt maken! Ga voor lekker gigantisch groot en zet het bord, net als ik, in de tuin. Of kies voor een bescheiden formaat en gebruik het bord als decoratie binnen. Als je er een haakje aan bevestigd kun je het zelfs aan de muur hangen. De opties zijn eindeloos.


Dit heb je nodig om een Omkeerbaar Herfst & Halloween bord te maken

 • Stuk hout met formaat naar eigen keuze
 • Verf in oranje, zwart en wit
 • Grote en kleine kwasten
 • Optioneel: transparante houtlak

Houten bord verven

Heb je je hout gekozen? Top, zorg dat deze goed stof- en vetvrij is. Eventueel kun je het nog een beetje opschuren om een mooi egaal oppervlak te krijgen. Dit is extra handig voor wanneer je de tekst erop gaat schilderen.

Verf vervolgens elke kant 1 kleur. Ik heb gekozen voor Burnt Sienna voor de herfst kant en zwart voor de Halloween kant.


Tekst op hout maken

Maak vervolgens de tekst voor op het bord. Kun je heel mooi schrijven? Dan kun je de tekst er gewoon zelf op tekenen. Maar voor wie wat meer oefening nodig heeft kan ik de volgende methode aanbevelen:

 • Plak A4tjes aan elkaar tot je een vel hebt dat net zo groot is als je stuk hout
 • Bedenk welke tekst je op je bord wilt
 • Teken vakken uit voor elke letter zodat je zeker weet dat je tekst overal even groot is
 • Vervolgens teken je de letters in deze vakken en trek je ze over met dikke zwarte stift
 • Keer tekst nu om zodat je de achterkant van je papier ziet
 • Ga met een wit potlood over de randen van de tekst tot alles bedekt is
 • Plaats de tekst met de goede kant naar boven en de witte kant naar beneden
 • Trek de tekst met een pen stevig over en je zult zien dat de witte tekst zichtbaar wordt op het hout!

Tekst schilderen

Nu de outlines van de tekst op je bord staat kun je deze gaan schilderen. Met een fijn kwastje of een verfstift werkt het mooiste. Door de gekleurde ondergrond heb je waarschijnlijk wel meerdere lagen witte verf nodig om het goed te laten dekken.

Is alle verf droog? Dan kun je je Omkeerbaar Herfst & Halloween bord als laatste nog aflakken met een transparante lak. Op deze manier wordt ie weerbestendig en blijft ie veel langer mooi buiten. Als je je bord binnen wegzet dan is dit natuurlijk niet nodig.


Het resultaat!

En dit is het resultaat! Twee super toffe Herfst en Halloween signs op 1 stuk hout. In September en November plaat ik de tekst “Hello Autumn” en in Oktober draai ik het bord om zodat ie “Boo” zegt. Welke kant vind jij het leukste?


Heb je mijnOmkeerbaar Herfst & Halloween bord DIY gevolgd en een tof bord gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het ontzettend leuk om te zien!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Omkeerbaar Herfst & Halloween bord
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.