• No Products in the Cart

Oktoberdots in het Nederlands

Je vraagt je misschien af waarom Oktoberdots in het Nederlands is van het ene op het andere moment. Ik leg het je uit in deze blogpost!

I’ll explain it in English below.


Al jaren worstel ik met de taalkeuze voor Oktoberdots. Engels heeft een groter publiek, Nederlandse blogs hebben minder concurrentie. Engels kunnen veel mensen begrijpen, Nederlands is beter te begrijpen voor Nederlanders. Engels klinkt toffer, Nederlands is makkelijker schrijven voor mij. En ga zo maar door.

Al een aantal keer ben ik gewisseld van taal. Maar nu ik me meer en meer op het blog-deel van de website ga richten, merk ik dat Nederlands een logischer keuze is. Ik zou graag naar herfst- en Halloween-events gaan om over te bloggen (als jij een publiek event organiseert: nodig me uit!), maar die zijn in Nederland of in elk geval dicht bij Nederland. Als ik boeken deel die ik heb gelezen zijn ook die vaak in het Nederlands. Mijn website bezoekers wonen óók grotendeels in Nederland. Als ik dingen deel die ik gekocht heb komen die ook 9 van de 10 keer uit Nederlandse shops of in elk geval winkels die aan Nederland leveren.

Daarom heb ik besloten om mijn blog om te gooien en vanaf nu in het Nederlands te gaan bloggen! De webshop en alle pagina’s die belangrijk zijn voor de webshop blijven wél gewoon in het Engels. De informatie op deze pagina’s is te belangrijk om door een automatische vertaalmachine te gooien en ongeveer 50% van mijn webshop klanten komt niet uit Nederland. En ook mijn Instagram accounts blijven Engels. Maar de rest van de pagina’s en blogposts zal ik de komende tijd gaan vertalen.


Website vertalen

Gelukkig is mijn blog nog steeds in elke taal te lezen! Door op het balkje rechts onderin het scherm te klikken kun je kiezen in welke taal je de website wil zien. De website zal dan automatisch vertaald worden naar de taal die je hebt gekozen, niet foutloos natuurlijk, maar wel goed leesbaar!


Oktoberdots in Dutch

You might wonder why Oktoberdots is in Dutch all of a sudden. In this blogpost I’ll explain why.

I’ve been struggling with the language choice for Oktoberdots for years now. English has a bigger audience, Dutch has less competition. English is more accessible, but Dutch is much easier for Dutch people. English sounds cooler, Dutch is so much easier to write for me as it’s my native language. And so on!

I’ve switched the language of my website a few times already. But now that I’m focusing more on the blog-part of my website, I find Dutch to be a better choice. I’d love to go to Autumn & Halloween Events and write blogs about it, but those would be in the Netherlands or at least close to the Netherlands. When I share the books I’ve read they’re mostly in Dutch or even by Dutch authors. And most of my blog-visitors are Dutch as well.

That’s why I’ve decided to blog in Dutch from now on! The webshop and all pages attached to that will stay in English, those are too important to translate automatically and about 50% of my customers are from a different country. And so will my Instagram accounts. But I’ll translate the rest of the pages in the time to come.


Translate the website

Luckily you can still read my blog in any language you want! By clicking on the button in the bottom right of the screen you can select your language. The website will be translated automatically, not without some mistakes, but readable just fine!


If you have any question feel free to leave a message!

20 July 2020

RELATED POSTS

Leave a Reply