Oktoberdots 10 jaar! - Een terugblik & Limited edition set - Oktoberdots

Oktoberdots 10 jaar!

Deze maand bestaat Oktoberdots 10 jaar! Wauw, 10 jaar al weer.. Dat vraagt natuurlijk om een klein feestje. En een terugblik op het afgelopen decennium, want wat is er veel veranderd!


Hoe het begon in 2010

Een volledige decennium. Ik kan je wel vertellen dat ik dat nooit verwacht had 10 jaar geleden toen ik begon met mijn website, toen nog “Babetdesign”.

Wie mij al vanaf die tijd volgt weet waarschijnlijk nog wel dat ik in 2010 begon met mijn eigen bedrijfje in grafisch vormgeving. Gewoon naast mijn studie, want wat is er nou leuker dan een eigen bedrijf beginnen in het vakgebied waar je voor aan het leren bent?

Binnen een paar maanden kon ik mijn bijbaan in de thuiszorg opzeggen omdat ik met Babetdesign/Oktoberdots meer verdiende dan ik met mijn bijbaan deed. En ik deed er ook nog eens ervaring mee op voor het vak dat ik nog aan het leren was.


2011 & 2012

In 2011 maakte ik de overstap van Babetdesign naar Oktoberdots omdat ik zomaar het idee had dat ik misschien wel meer wilde doen dan alleen design.

Nadat ik klaar was met mijn studie in 2012 ben ik meteen fulltime gaan werken én deed ik er Oktoberdots nog in de avonduren en weekenden naast. Werkweken van 60 uur waren geen uitzondering.


Opening webshop 2013

Maar mijn ideeën waren nog lang niet op. Dus besloot ik eind 2012 een webshop te starten onder dezelfde naam: Oktoberdots Shop. Ik had (en heb) zo veel ideeën in mijn hoofd, die moesten er uit! Gelukkig werd ook de webshop een succes.

In 2013 stond met mijn spulletjes in meerdere tijdschriften. In juni met een herten kaartje in VTwonen, in september met boekenleggers in de TINA en in december mijn kerstkaarten in 101 Woonideeën!


Een blog in 2014

In 2014 begon ik nog een blog ernaast waarin ik me vooral richtte op ouders met (kleine) kids: Oktoberdots Blogt. Het kon niet op!

En ook in 2014 stond ik weer in meerdere tijdschriften! Deze keer in de Flair en GezondNU. Dat was echt wel een hoogtepuntje elke keer hoor. Ik betaalde er niet voor, redacties plaatsen zelf mijn producten (soms met onvolledige info, maar oke).


Nóg een blog in 2015

Want ik had het nog niet druk genoeg toch? Inmiddels was ik ziek van de stress maar het duurde nog even voor ik daar achter kwam. Dus in 2015 kwam er gewoon nóg een blog bij. Iets met Harry Potter, dát was nou leuk! Dus hup, de volgende blog ging de lucht in: Harry Potter Party. Lekker handig met copyright enzo ook, die naam.

Ook deze blog liep als een trein. Met als hoogtepunt een door mij ontworpen Harry Potter monopoly!

Natuurlijk gingen ook de website met grafisch vormgeving, de webshop én mijn Oktoberdots Blogt-blog gewoon door in deze jaren. Ik besloot alles in de shop uit te verkopen en in oktober een compleet nieuwe lijn te lanceren. Genoeg balletjes om hoog te houden.


Doe er maar 3 in 2016

De nieuwe lijn verkocht meteen geweldig. Ik kon het bijna niet snel genoeg bij laten drukken. Van kaarten en boekenleggers tot kalenders, posters en zelfs mokken. Mijn collectie heeft zelfs nog een tijdje in een winkel in Breda gelegen!

Een site voor grafisch vormgeving, een webshop met een flinke collectie van eigen ontwerp, een blog voor ouders & kids, een Harry Potter blog. Maar waar moest ik nu de rest van mijn dingen kwijt? Nog maar een blog erbij dan! Dat werd Fall & Love.

In 2016 had ik zelfs een dubbelgevouwen visitekaartje omdat anders al mijn projecten er niet meer op paste haha.


Nog meer in 2017?

Lekker bezig zo! 3 blogs, een webshop en nog ontwerpen voor klanten. Gaat goed! Dacht ik.. Al snel groeide alles me gigantisch boven het hoofd. Bestellingen inpakken, snel antwoorden op alle mails, designs maken voor klanten die op hun beurt óók groeide en steeds meer nodig hadden. En bedrijven die wilde adverteren op mijn blog terwijl ik daar helemaal niets vanaf wist. Help!

Na een lange vakantie in Amerika eind 2016 besefte ik me dat ik niet alleen maar heel de tijd wilde werken. De liefde met Fall & Love was van korte duur, want in 2017 trok ik hier de stekker al uit. Ook Oktoberdots Blogt moest er aan geloven. Kinderen en ouders zijn namelijk helemaal niet mijn expertise!

De website HarryPotterParty.nl veranderde ik van naam naar Magical Mischief, vanwege dat copyright dingetje dat ik eerder noemde. Natuurlijk had ik dat vooraf ook wel kunnen bedenken, maar al doende leert men zullen we maar zeggen!


Ik stop ermee in 2018!

En halverwege 2018 dacht ik ineens: “Ik stop ermee! Met dat hele Oktoberdots gedoe. En Harry Potter erbij. Ik wil vrije tijd!”

Ik zei Magical Mischief op. Startte een mega uitverkoop in mijn webshop en mailde mijn design klanten dat ze tot het einde van het jaar bij mij terecht konden en daarna op zoek moesten naar een andere designer.

Hoe leuk ik grafisch vormgeving voor klanten ook vond, het zorgde voor heel veel stress. Strakke deadlines, iedereen wil natuurlijk liever gisteren dan vandaag z’n ontwerp hebben terwijl ik nog 36 uur per week voor een baas werkte. En dan die facturen, de meeste klanten betaalden super netjes op tijd. Maar juist die GROTE projecten werden nooit betaald. “Kom het maar halen, ik ben verhuisd naar Zweden” was het antwoord op de herinnering.


Goed nadenken in 2019

In 2018 besloot ik dus even helemaal met alles te stoppen. De shop ging dicht, de blogs waren de lucht uit en alle opdrachten voor klanten waren afgewerkt. Tijd om na te denken wat ik nu écht wilde.

Bloggen is iets waar ik echt veel plezier uit haal. Net zoals ontwerpen zonder opdrachtgever. Een shop met een kleine selectie en een blog met herfst thema was het resultaat. In september 2019 ging de webshop opnieuw open met een héél kleine collectie en kwam mijn eerste blog online.

Wat een heerlijke keuze! De verzendtijden heb ik verruimd zodat ik kan inpakken op mijn vrije middag en bloggen doe ik wanneer ik zin en tijd heb. Op deze manier hoop ik nog jaaaaaren door te gaan! En ik hoop dat jullie ook nog een tijdje blijven plakken ondanks mijn wispelturigheid.


Oktoberdots 10 jaar! Limited Edition set 2020

Heb je helemaal tot hier gelezen? Applausje voor jezelf! Want hier kwam je natuurlijk voor: De Oktoberdots 10 jaar Limited Edition set.

Alle foto’s van deze set zijn gemaakt door mijn Instagram vriendin @book.spice.latte, ze maakt echt onwijs mooie foto’s!

Speciaal voor de 10e verjaardag van Oktoberdots heb ik een setje kaarten ontworpen met de mooiste herfstquotes in schitterend bronsfolie. Omdat het allemaal met een kaarten-webshop begon en ik nu bij boekenleggers met folie ben beland.

De kaartenset is écht Limited Edition. Er zijn 50 sets gedrukt en er zullen er niet meer bij komen. Om deze reden kunnen er maximaal 2 per klant besteld worden. Zo krijgt iedereen de kans.

Klik hier om de Limited Edition set te shoppen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

4 Comments

 1. Nathalie schreef:

  WAUW! Even ten eerste: wat een supermooie set. En leuk om te zien waar je vandaan komt, ik denk dat ik je ongeveer volgde vanaf 2015/2016, heb daar nog wat kaartjes van liggen hihi!

 2. Laura schreef:

  Zo leuk om alles voorbij te zien komen!
  Van je eerste jaren heb ik allerlei visitekaartjes en producten. (En nog steeds heel veel van je kaartjes)
  Lees je blogs ook altijd met plezier dus ga zo door <3

 3. Anouk schreef:

  Gefeliciteerd!! 10 jaar wat een mooie mijlpaal! En wat heb je inderdaad veel gedaan. Geweldig ook om je groei in het werk te zien. Ik geniet erg van je blog en het herfst thema. Hopelijk blijf je dit nog lang doen dus!

Geef een reactie

Oktoberdots 10 jaar!
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.