No Knead Bread Recept - Brood maken zonder te kneden - Oktoberdots

No Knead Bread

No Knead Bread, oftewel brood dat je niet hoeft te kneden! Een van de lekkerste broden die ik ooit gemaakt heb en je kunt er eindeloos mee variëren. Vandaag deel ik mijn favoriete no knead bread recept met jullie. Het is ontzettend simpel, maar houd wel rekening met een lange rijs tijd van 14 tot 18 uur.


Een brood uit een pan maken

De basis ingrediënten voor dit brood zijn super simpel, maar je kunt het brood zo speciaal maken als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld zaden en pitten toe, gedroogd fruit of maak er een heerlijk hartig, Mediterraans brood van door olijven en zongedroogde tomaatjes in het deeg te verwerken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan met dit recept!

Het meest bijzondere van dit brood (naast het niet kneden) is dat je het bakt in een grote pan in de oven! Dit zorgt voor een geweldig knapperige kost.

En laat je alsjeblieft niet afschrikken door de bereidingstijd van dit No Knead Bread. Het duurt even, maar je kunt hem prima een dag van te voren voorbereiden. Zodat je het daarna alleen nog maar hoeft te bakken. Het echte bereidings-werk duurt maar een paar minuutjes. Het is vooral het rijzen dat ervoor zorgt dat dit recept lang duurt.

Maar het is juist dat rijzen dat dit brood zo ontzettend lekker maakt. En er voor zorgt dat dit mijn beste brood ooit is!


No Knead Bread

No Knead Bread

Yield: 10
Voorbereidingstijd: 20 minutes
Wachttijd: 16 hours
Baktijd: 1 hour
Total Time: 17 hours 20 minutes

Ingredients

 • 430 g bloem
 • 390 g water
 • 12 g zout
 • 2 g gist

Instructions

 1. Zoals gezegd is het recept voor dit no knead bread onwijs simpel en kun je er zelf aan toevoegen wat je lekker vindt. Maar ook zonder toevoegingen is dit een fantastisch brood!
 2. Doe de 430 gram bloem, 390 gram water, 12 gram zout en 2 gram gist in een ruime kom. Meng de ingrediënten met een spatel tot je geen losse bloem meer ziet, maar meng het niet te lang, dat is niet nodig.
 3. Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek of huishoudfolie en laat het 12 tot 16 uur rijzen op kamertemperatuur.
 4. Na rijzen maak je je handen nat, haal het deeg voorzichtig los van de randen en vouw de randen naar het midden. Ongeveer 5 keer vouwen vanaf de rand naar het midden is genoeg.
 5. Kiep het super zachte deeg (bijna beslag) op een vel bakpapier en plaats de kom er overheen. Laat het deeg op deze manier nog 2 uur rijzen.
 6. Wanneer je deeg nog 1 uur te gaan heeft begin met je de oven voorverwarmen. Verwarm de oven voor op 220 °C samen met de pan die je straks gaat gebruiken om het brood te bakken erin. Het is belangrijk dat je de oven én pan het volle uur laat voorverwarmen.
 7. Na 2 uur rijzen is het deeg klaar om gebakken te worden. Strooi er nog wat bloem overheen en maak een snede in de bovenkant van het deeg. Hierdoor ontsnapt de stoom op een gecontroleerde manier.
 8. Haal de hete pan uit de oven en plaats het deeg met bakpapier en al in de pan. Dek af met het deksel en bak het in de oven voor 30 minuten.
 9. Na 30 minuten haal je de deksel van de pan af en bak je het brood nog eens 30 minuten. Dit zorgt voor een heerlijk knapperige korst.
 10. Haal de pan uit de oven en haal het brood voorzichtig uit de pan. En je no knead brood zonder kneden is klaar!

Natuurlijk kun je dit brood gewoon eten zoals je elk brood zou eten. Snijd het in plakken en beleg erop. Maar het liefst eet ik dit No Knead Bread op z’n simpelst. Met een beetje olijfolie en zout om in te dippen. Meer heeft dit brood wat mij betreft ook echt niet nodig namelijk!

Tip! Wil je een brood dat meer lijkt op zuurdesembrood? Laat het deeg dan 3 tot 5 dagen in de koelkast rijzen.


no knead bread recept oktoberdots

En als je vragen hebt over het recept, stel ze dan vooral hier onder!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

No Knead Bread
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe