• No Products in the Cart

No Knead Bread

No Knead Bread, oftewel brood dat je niet hoeft te kneden! Een van de lekkerste broden die ik ooit gemaakt heb en je kunt er eindeloos mee variëren. Vandaag deel ik mijn favoriete no knead bread recept met jullie. Het is ontzettend simpel, maar houd wel rekening met een lange rijs tijd van 14 tot 18 uur.


De basis ingrediënten voor dit brood zijn super simpel, maar je kunt het brood zo speciaal maken als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld zaden en pitten toe, gedroogd fruit of maak er een heerlijk hartig, Mediterraans brood van door olijven en zongedroogde tomaatjes in het deeg te verwerken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan met dit recept!


Dit heb je nodig voor een no knead bread

  • 430 gram bloem
  • 390 gram water
  • 12 gram zout
  • 2 gram gist
  • Een oven-veilige grote pan met deksel

Brood maken zonder kneden

Zoals gezegd is het recept voor dit no knead bread onwijs simpel en kun je er zelf aan toevoegen wat je lekker vindt. Maar ook zonder toevoegingen is dit een fantastisch brood!

Doe de 430 gram bloem, 390 gram water, 12 gram zout en 2 gram gist in een ruime kom. Meng de ingrediënten met een spatel tot je geen losse bloem meer ziet, maar meng het niet te lang, dat is niet nodig.

Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek of huishoudfolie en laat het 12 tot 16 uur rijzen op kamertemperatuur.

Tip! Wil je een brood dat meer lijkt op zuurdesembrood? Laat het deeg dan 3 tot 5 dagen in de koelkast rijzen.

Na rijzen maak je je handen nat, haal het deeg voorzichtig los van de randen en vouw de randen naar het midden. Ongeveer 5 keer vouwen vanaf de rand naar het midden is genoeg.


oktoberdots no knead bread recept

Kiep het super zachte deeg (bijna beslag) op een vel bakpapier en plaats de kom er overheen. Laat het deeg op deze manier nog 2 uur rijzen.

Wanneer je deeg nog 1 uur te gaan heeft begin met je de oven voorverwarmen. Verwarm de oven voor op 220 °C met de pan die je straks gaat gebruiken om het brood te bakken erin. Het is belangrijk dat je de oven én pan het volle uur laat voorverwarmen.

Na 2 uur rijzen is het deeg klaar om gebakken te worden. Strooi er nog wat bloem overheen en maak een snede in de bovenkant van het deeg. Hierdoor ontsnapt de stoom op een gecontroleerde manier.

Haal de hete pan uit de oven en plaats het deeg met bakpapier en al in de pan. Dek af met het deksel en bak het in de oven voor 30 minuten.

Na 30 minuten haal je de deksel van de pan af en bak je het brood nog eens 30 minuten. Dit zorgt voor een heerlijk knapperige korst.

Haal de pan uit de oven en haal het brood voorzichtig uit de pan. En je no knead brood zonder kneden is klaar!

Het lekkerste is ie als je hem nog een beetje warm eet of in elk geval dezelfde dag. De volgende dag zal het brood al taaier worden.


no knead bread recept oktoberdots

Heb je een no knead bread gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots, ik vind het altijd onwijs leuk om het resultaat te zien.

En als je vragen hebt over het recept, stel ze dan vooral hier onder!

9 April 2021
15 April 2021

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT